Amerika yanıyor: ABD'de yangın sayısı 53'e çıktı

İtfaiye teşkilatı verilerine göre Kaliforniya, Montana, Oklahamo, Oregon ve Teksas'ta büyük orman yangınları patlak verdi ve ABD genelinde toplam yangın sayısını 53'e çıkardı.

İtfaiye teşkilatı verilerine göre Kaliforniya, Montana, Oklahamo, Oregon ve Teksas'ta büyük orman yangınları patlak verdi ve ABD genelinde toplam yangın sayısını 53'e çıkardı.

Ulusal İtfaiyeciler için Paylaşılan Hizmetler Merkezi (NIFC) tarafından Pazar günü yayınlanan bir raporda, "en kötüsünün muhtemelen henüz gelmediği, fırtına potansiyeli ve ardından batının kuzey yarısında bir ısı dalgasının artabileceği" belirtildi. önemli yangın faaliyeti olasılığı Merkeze göre merkez, “

Ovalar , Teksas, Güneydoğu ve Ortabatı boyunca az yağışlı sıcak ve kuru koşulların devam edeceğini” belirtiyor. , yetkililer alarma geçti, ayrıca Idaho'nun üç yangının yandığı bölgeleri için uyarılar vardı, Great ve Oregon bir orman yangını bildirdi.

Yetkililer Maui adasındaki büyük bir yangının 150 hektardan fazla alanı yok ettiğini ve yerel basında yer alan haberlere göre Pazar günü geç saatlerde yolların tamamen kapanmasına yol açtığını açıklarken Hawaii de kırmızı bayrak uyarısı altındaydı.

Kaliforniya'da, Oregon sınırına yakın McKinney yangını, bu yıl eyalette şimdiye kadarki en büyük orman yangını. Vali Gavin Newsom yanıt olarak olağanüstü hal ilan etti ve Siskiyou İlçesinde tahliye emirleri devam ediyor.

Yangın, şiddetli rüzgarlar ve gök gürültülü sağanak yağışların ardından eyaletteki evleri ve bölgeleri kurutan yangından kaçmak için binlerce insanı kaçmaya zorladı. Şiddetli bir kuraklık yaşayan Kaliforniya ise aylardır yangın riski altında.”

Montana'da çıkan yangınlar arasında Lake County'deki Elmo Yangını da vardı ve yaklaşık 11.000 kişiyi etkiledi.

Idaho'da, 17 Temmuz'u ateşleyen Salmon-Chalise Ulusal Ormanı'ndaki geyik ateşi, yaklaşık 20.000 hektarı yok etti ve Inseoweb'de yüzde 21'i kontrol altına alındı.

# abd # yangın # orman yangını # sıcak # Ulusal # Temmuz # oregon # kaliforniya # teksas # Montana