Yeni KPSS takvimine ilişkin ilk açıklama

"Sorular sızdı" iddialarının ardından Kamu Personel Seçme Sınavı iptal edildi. Gelecek hafta sonu yapılacak sınavlar da ertelendi. Yaşanan olayların ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Sınavda soruların aynısını yayınlayan yayınevine de baskın düzenlendi.

Kamu Personel Seçme Sınavı iptal edildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacağını açıkladı.

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda soruların sızdırıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma ile birlikte görevden alınan Prof. Dr. Halis Aygün yerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

4 yıldır görevde olan Prof. Dr. Aygün sızdırma iddiaları ilgili açıklama yaptı. Aygün, “Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim, üzgünüm” dedi.

Sınavla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yayınevine ait 2 farklı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda polis ekipleri, yayınevine ait dijital materyal ve tüm KPSS dokümanlarından örnek aldı.

İddiaların odağındaki yayınevi ile ilgili geçmişte FETÖ bağlantılı soruşturma yürütüldüğü ancak sonunda takipsizlik kararı verildiği öne sürüldü.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da KPSS ile ilgili iddialar üzerine inceleme başlattıklarını duyurdu.

Tüm bu gelişmelerin ardından yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, kameralar karşısına geçti. Ersoy, milyonlarca kişinin girdiği KPSS sınavının iptal edildiğini duyurdu. Ersoy, gelecek hafta sonu yapılacak sınavların da ertelendiğini açıkladı.

# ankara # fetö # operasyon # kpss # YÖK # Cumhuriyet Başsavcılığı # ösym # lisans # yediiklim # kpss 2022 # bayram ali ersoy