Bahçeli'den Cemevi kışkırtmasına tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iptal edilen KPSS ve Cemevlerine saldırılarla ilgili açıklama yaptı. KPSS skandalının çok yönlü araştırılması gerektiğini beliren Bahçeli, Cemevlerine saldırının ise belli merkezlerden provoke edilen Türk, Türkiye ve İslam düşmanlığı olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hem iptal edilen KPSS'yi hem de Cemevlerine kışkırtma girişimlerini değerlendirdi:

- Türkiye bölgesel liderlik pozisyonunu tahkim ve takviye ettikçe, küresel aktörlük mevkiinde sivrilip adından ve müessir adımlarından bahsettirdikçe karanlık odaklar, kaotik oluşumlar, kargaşaya bel bağlamış onursuzlar anında karşı harekete geçmektedir. Parlak gelişmeleri eşzamanlı takip eden müessif ve münasebetsiz olayların iç yüzüne ışıklar salındığında ortaya dökülen hiçbir sorunun zamanlama açısından tesadüfi olmadığı anlaşılacaktır.


Bahçeli, Cemevi saldırılarıyla KPSS skandalının çok yönlü araştırılmasının yanında, Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangının da kundaklama olup olmadığının açığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.


MHP Lideri Ankara'da Cemevlerine yapılan saldırılarla ilgili de "Türkiye’nin hayat damarlarına neşter vurma çabasından başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı:

- 30 Temmuz 2022 tarihinde Ankara’da; Türkmen-Alevi Bektaşi Vakfı’na, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne yapılan alçak saldırılar Türkiye’nin hayat damarlarına neşter vurma çabasından başka bir şey değildir.Cemevi’ne ve Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimize yapılan hain ve hasmane eylemler belli merkezlerden provoke edilen Türk, Türkiye ve İslam düşmanlığıdır.

Bahçeli soruşturma tamamlandığında Cemevi saldırganlığının gelişigüzel bir eylem olmadığının anlaşılacağına dikkat çekti.

# ankara # türkiye # mhp # devlet bahçeli # türk # kpss # Temmuz # çok # 2022 # cemevi