Vatan Partisi saldırıya uğrayan cememevi’ne ziyaret

Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı saldırıya uğrayan Şah’ı Merdan Cemevi’ni ziyaret etti. Ziyarette Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, saldırıların Türkiye’de kaos çıkarma hesaplarının bir parçası olduğunu söyledi. Cemevinin Dedesi Kazım Erbektaş ise “Alevisi, sünnisi kardeşçe yaşıyoruz. Suyu bulandırmak istiyorlar ama başaramazlar” dedi.

Cemevine yapılan saldırının ardından birlik mesajları verildi.

Ankara’nın Mamak ilçesinde kimliği belirlenemeyen bir kişi, Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında elindeki sandalyeleri cemevinin dedesine doğru fırlatıp kaçtı. Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı, saldırıya uğrayan Şah’ı Merdan Cemevi’ni ziyaret etti.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, Cemevi başkanı ve Alevi dedesi Kazım Erbektaş’a “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Tokgöz, Vatan Partisi’nin her türlü göreve hazır olduğunu belirtti.

Deniz Tokgöz, Erbektaş’ın sağduyulu ve bilinçli tavrının tüm siyasilere ve vatandaşlara örnek olduğunu vurguladı.

- Bu saldırıların Türkiye’de kaos çıkarma hesaplarının bir parçası olduğu açık. Batı dünyasının ve taşeronlarının Türk milletini bölücülükle kışkırtma planları hayalden ibarettir. Ülkemiz ve milletimiz köklü tarihi ve dik duruşuyla bu kuşatma sürecini yırtıp atacaktır. Vatan Partisi olarak saldırı soruşturmasının takipçisiyiz.


Saldırıya uğrayan Şah-ı Merdan Cemevi’nin dedesi Kâzım Erbektaş, Tokgöz ve Vatan Partisi heyetine teşekkürlerini sundu. Saldırının Türkiye’yi birleştirdiğini, pek çok siyasi partinin kendilerine bunu hissettirdiğini aktardı.

- Olay sırasında cemevimizde Muharrem sohbetimize başlamıştık. Baş köşedeydim, ilk hedeftim. Birden sandalye fırlatarak üzerimize yöneldi. Bu saldırı şahsıma, cemevime, sadece Alevi toplumuna yapılmış bir saldırı değil. Türkiye’ye yapılmış bir saldırı.


Alevi ve Sünnilerin kardeşçe yaşadığını vurgulayan Erbektaş, kışkırtmalara karşı sağduyu çağrısı yaptı.

- Durduk yere böyle bir şey olmasının başka anlamı yok. Alevisi sünnisi kardeşçe yaşıyoruz. Suyu bulandırmak istiyorlar ama başaramazlar. Vatandaşlarımızdan sağduyulu olmalarını rica ediyoruz.
# ankara # türkiye # vatan partisi # türk # ziyaret # ilk # deniz tokgöz # çok # cemevi # Şah-ı Merdan Cemevi # Erbektaş # Kazım Erbektaş