TSK'da yeni terfiler belirlendi

Yüksek Askeri Şura toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yapılan emekli ve terfiler üzerine yeni kararlar alındı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresi bir yıl uzatıldı. Deniz ve Hava kuvveti komutanlığında değişikliğe gidildi. Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı, Orgeneral Atilla Gülan Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

Yüksek Askeri Şura toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Şunları ifade etti:


- Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, sıcak çatışmaların yaşandığı kritik bir dönemde bölgesinin istikrar ve güven abidesi olarak yükselişini sürdürmektedir. Kahraman ordumuz, görev bilinci, disiplini, her alanda daha da artan caydırıcılığı ve demokratik ilkelere sadakati ile milletimiz güven aşılamaktadır.))
2 buçuk saat süren toplantının ardından açıklamalar ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.


YAŞ toplantısında alınan kararla, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Görev süresinin uzatılmasıyla Orgeneral Güler, 1990'dan sonra 4 yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim oldu.

İki kuvvet komutanlığında ise değişiklik yapıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz emekli edildi. Kalın yeni kuvvet komutanlarının isimlerini paylaştı.


Oramiral Ercüment Tatlı oğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı, Orgeneral Atilla Gülan Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.


Kalın, 30 Ağustos 2022'den geçerli olmak üzere yapılan terfileri de açıkladı.16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü emekliğe sevk edilen isimleri de kamuoyuyla paylaştı.

# türkiye # Türk Silahlı Kuvvetleri # erdoğan # tsk # ak parti # AKP # cumhurbaşkanı erdoğan # ziyaret # Ağustos # Yaşar Güler # ilk # YAŞ # 2022 # Orgeneral Atilla Gülan