Saldırı hazırlığındaki terörist İstanbul'da yakalandı

PKK ele başılarından Murat Karayılan'ın Türkiye'ye saldırı yapması için görevlendirdiği terörist sahte kimlikle yakalandı. Suriye Azez'de ise PKK mensubu bir canlı bomba etkisiz hale getirildi.

PKK ele başılarından Murat Karayılan'ın görevlendirdiği PKK'lı saldırı eylemlerini yapamadan yakayı ele verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ayrıntılı bilgiler paylaştı. Mehdi Mıhçı, Murat Karayılan'ın talimatıyla Türkiye’ye geçti.

PKK’nın sözde özel kuvvetlerine mensup Muhçı, bomba eğitimi veriyordu. İstanbul’da eylem yapmak ve yaptırmak üzere görevlendirilmişti. Saldırı yapamadan sahte kimlikle İstanbul'da yakalandı.

Suriye'de ise olası bir saldırı önlendi. Azez'de PKK/KCK mensubu bir canlı bomba tespit edildi.

PKK'lı Hasan Najjar, üzerindeki çok sayıda mühimmat ile Mare Bölgesinde Türk güvenlik güçlerince yakalanarak etkisiz hale getirildi. Teröristin üzerinde 1,8 kg C-4 plastik patlayıcı, canlı bomba yeleği ve çok sayıda mühimmat bulundu.

Suriye’nin kuzeyinden Mardin hudut hattına da taciz ateşi açıldı. Anında karşılık verildi. 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

# istanbul # türkiye # pkk # suriye # terörle mücadele # türk # terör örgütü # süleyman soylu # İçişleri Bakanı # azez # murat karayılan # çok