Hablemitoğlu suikastında oklar Enver Altaylı'yı gösteriyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma sürecinde daha önce tanık olarak ifadesi alınan CIA bağlantılı eski MİT’çi Enver Altaylı, şüpheli sıfatıyla ifade verecek.

Cumhuriyet aydını Necip Hablemitoğlu cinayetinde çember daraldı.

Suikast ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sürecinde daha önce tanık olarak dinlediği CIA bağlantılı eski MİT’çi Enver Altaylı'nın ifadesini alacak. Altaylı, bu kez, şüpheli sıfatıyla ifade verecek.

Dosyaya eski Bakan Halil Şıvgın’ın ifadesiyle giren Enver Altaylı, FETÖ ve askeri casusluk suçlarından cezaevinde bulunuyor. Halil Şıvgın, tanık olarak verdiği ifadesinde FETÖ elebaşı Gülen'den sonra örgütün başına geçeceği söylenen Mustafa Özcan ile Enver Altaylı'nın Hablemitoğlu ile görüşmek istediklerini, kendisinin ise bunu kabul etmediğini anlatmıştı.

Şıvgın'ın beyanlarından sonra Enver Altaylı'nın ifadesine de başvurulmuştu. Dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen tarafından 21 Ekim 2016’da ifadesi alınan Enver Altaylı, Halil Şıvgın’ın ifadesinin doğru olmadığını iddia etti.

Ancak soruşturma dosyasına giren HTS kayıtları, Enver Altaylı ile Necip Hablemitoğlu’nun 3 ay içerisinde birden fazla görüştüğünü ortaya çıkardı. Kayıtlara göre FETÖ’cü Mustafa Özcan’ın da telefonu aynı yerden sinyal verdi.

Bu gelişmelerden gözler şimdi sonra soruşturmanın tamamlanması ve hazırlanacak iddianameye çevrildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından yürütülen soruşturmanın iddianamesinin 1 numarası da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen olacak.

İddianamede, FETÖ’nün Türkiye imamı olan Mustafa Özcan’ın iki, Enver Altaylı’nın da üç numaralı şüpheli olarak yer alacağı belirtildi.

# ankara # türkiye # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # fetö # MİT # Fetullah Gülen # enver altaylı # Necip Hablemitoğlu # Halil Şıvgın