Akdeniz Belediyesi’nden HDP’ye tepki

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, HDP’lilerin Devleti suç örgütü olarak tanımlamasına tepki gösterdi. Temizleme operasyonunda gözaltına alınıp, serbest bırakılan HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, yapılanın rehine operasyonu olduğunu savundu. Belediye Başkanı Gültak, “Cumhuriyetin temel dinamikleri ile oynamak, onu yıkmak isteyenlere yakışır.” dedi.

Mersin'de PKK operasyonu kapsamında gözaltına alınan HDP’li Bedriye Kuş, serbest kalır kalmaz devleti hedef aldı. Yanıtsa gecikmedi.

28 Temmuz'da 5'i meclis üyesi olmak üzere 21 kişiyi gözaltına almıştı. Aralarında HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş da vardı.

Serbest bırakılmasının ardından Büyükşehir meclisinde konuşma yapan HDP’li Kuş, “Yapılan operasyonun bir rehine operasyonudur.” diyerek yargıyı ve güvenlik güçlerini hedef aldı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, açıklamalara tepki gösterdi, HDP’nin suç örgütü olduğunu ifade etti.

- Yani devletin en önemli kurumlarından emniyet ve yargıyı suç örgütü olarak nitelemek, ancak bir suç örgütü tarafından yapılır. Kimse bu devletin temelleri ile oynamaya kalkmasın.


CHP’li ve HDP’li meclis üyelerinin algı yaratmaya çalıştığını belirten Belediye Başkanı Gültak, bu partilerin kaosa hizmet ettiğini söyledi.

Belediye borçlandırılarak rant elde edilmeye çalışıldığı iddialarına da yanıt verdi Gültak. Akdeniz Belediyesi’ne borçlanma yetkisinin verilmemesine karşı çıktı.

# chp # Mersin # pkk # hdp # Akdeniz Belediyesi # Mustafa Gültak