Esad'a yakın isimden Türk bayrağı yakılmasına sert tepki

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a en yakın isimlerden olan Eski Suriye Enformasyon Bakanlığı müsteşarı Prof. Dr. Bessam Abu Abdulah Ulusal Kanal yayınına katılarak son gelişmeleri değerlendirdi. 2 ülkenin dışişleri bakanlarının yaptığı görüşmenin ayrıntılarını ilk defa açıkladı, "çözüm görüşmesi" olduğunu vurguladı. Türkiye-Suriye iş birliğinin bölge ülkeleri açısından da önemine dikkat çeken Bessam Abu Abdulah, Azez'de Türk bayrağı yakanlara tepki gösterdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a en yakın isimlerden olan Eski Suriye Enformasyon Bakanlığı müsteşarı Prof. Dr. Bessam Abu Abdulah Ulusal Kanal'a konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'ın yaptığı görüşmeyi 3 hafta önce duyurduğunu söyleyen Bessam Abu Abdulah, görüşmenin çözüm görüşmesi olduğunu vurguladı. Ankara-Şam iş birliğinin bölge ülkeleri için önemini de anlattı.

Bessam Abu Abdulah, Azez'de Türk bayrağı yakanlara tepki gösterdi. Türk bayrağı yakanların onursuz olduğunu belirtti.

"Türk bayrağı yakanlardan hesap sorulmalıdır " diyen Prof. Dr. Bessam Abu Abdulah, bunun içinde Türkiye ve Suriye'nin birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin dışlanmaya çalışıldığına dikkat çeken Bessam Abu Abdulah, bu nokta da Türkiye ve Suriye iş birliğine işaret etti.

# ankara # türkiye # suriye # ulusal kanal # türk # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # doğu akdeniz # Suriye Devlet Başkanı # Ulusal # azez # beşar esad # şam