Perinçek Suriye ziyaretinin olmayacağı iddialarını yalanladı

Türkiye ve bölge ülkelerinde en sıcak gündem Vatan Partisi'nin Suriye ziyareti. Çözüm ziyareti öncesi Halk TV yayınına katılan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, ziyaretin olmayacağı iddialarınının asılsız olduğunu söyledi. "Bu haberler Atlantikçilerin rüyalarında gördüğü bilgiler" dedi. Görüşmenin ayrıntılarını da anlatan Perinçek, Türkiye'nin önemli şahsiyetlerinin heyette olacağını kaydetti.

Türkiye ve bölge ülkelerinin gözü kulağı Vatan Partisi'nin Şam'a yapacağı ziyarette... Çözüm ziyareti öncesi Şam'ın randevu taleplerini reddettiği yalanı ortaya atıldı. Halk TV yayınına katılan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ve Vatan Partisi'nin görüşme trafiğinin yoğun olduğuna dikkat çeken Perinçek uygun bir zamanlama yapmaya çalıştıklarını ifade etti. İddiaları ortaya atanların Amerikancı ve Atalantikçi olduğunu kaydeden Vatan Partisi Lideri görüşme için Eylül ayını işaret etti.

Suriye Hükümeti'nin Vatan Partisi'ni 8 aydır davet ettiğini belirten Perinçek, bu noktada zamanlamaya dikkat çekti. "Biz oraya bir işi başarmaya gidiyoruz" dedi.

Sürece Vatan Partisi'nin önderlik ettiğini vurgulayan Perinçek, partisinin 8 aydır yürüttüğü çalışmalar sonucu olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Türkiye'nin Atlantikten ayrılma sürecinin doruk noktaya gittiğini kaydetti.

Ziyaretin ayrıntılarını da paylaşan Vatan Partisi Lideri, Türkiye'nin önemli şahsiyetlerinin heyette olacağını söyledi.

Suriye'ye giderken Hükümetle fikir alışverişi yapacaklarını söyleyen Perinçek, Türkiye'nin önünün ve ufkunun açıldığına vurgu yaptı.

Vatan Partisi Lideri, Suriye ile dostluğun terörü bitirme noktasında anahtar olduğunu ifade etti.

Suriye ile dostluğun Doğu Akdeniz'de de Türkiye'nin menfaatine olacağını vurgulayan Perinçek, sürecin olumlu ilerlemesi durumunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de tanınacağını belirtti.

# türkiye # suriye # vatan partisi # türk # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # doğu akdeniz # Suriye Devlet Başkanı # Doğu Perinçek # beşar esad # şam # eylül # halk tv # suriye hükümeti # Vatan Partisi Lideri