Erdoğan Ukrayna dönüşü gündemi değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Şubat ayında başlayan operasyonu sonrası Ukrayna’ya ilk resmi ziyaretini yaptı. Erdoğan, Ukrayna dönüşü uçakta Lviv temaslarını değerlendirdi. Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasında arabulucuk önerisini yineleyen Erdoğan, ekonomi ve iç politika gündemeine ilişkin de mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna dönüşünde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Ukrayna krizinin diplomatik yollarla çözümünün önemine vurgu yapan Erdoğan, Türkiye’nin arabulucuk önerisinin hala masada olduğunu söyledi.


 "TÜRKİYE'NİN ARABULUCULUK ÖNERİSİ MASADA"

- Savaşın diplomasi ve müzakereler yoluyla çözümü için elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğimizi ifade ettim. Aynen Soçi ziyaretimde Sayın Putin’e söylediğim gibi, Sayın Zelenski’ye de aralarındaki görüşmeye ev sahipliği yapabileceğimizi hatırlattım. Diplomatik sürecin canlandırılması için uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğine işaret ettim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin devam eden petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine de değindi. Malezya ile birlikte petrol arama çalışmalarına başlanacağını duyurdu.


MALEZYA İLE BÖLGEDE ORTAK ÇALIŞMA

- Malezya Kralının ülkemizi ziyaretinde bazı konuları görüştük. Bunlardan biri PETRONAS ile TPAO’nun ortaklaşa bir adım atması hususuydu. Bununla ilgili belirlenen bir iki bölgede müşterek çalışma planlıyoruz. Bu çalışmada bir tarafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, öbür tarafta PETRONAS ve diğer tarafta Çinliler, belki 3 ayaklı olarak inşallah bir adımı da beraberce atacağız.

Ekonomi de Erdoğan'ın gündemindeki önemli başlıklardan biriydi... Tarım Kredi marketlerindeki fiyat indiriminin zincir marketlere de yansımaya başladığını söyleyen Erdoğan, “Burada derdimiz piyasayı balanse etmek. Ama bir yandan birilerini de terbiye ediyoruz” dedi. Ekonomide önümüzdeki dönem için olumlu gelişmeler beklediklerini belirtti.

İç politikaya da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Bizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nda bile yok” açıklamasına tepki gösterdi. "YSK Başkanı bunu yargıya taşımalı" ifadelerini kullandı.

# chp # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # kredi # cumhurbaşkanı # malezya # petrol # enerji # ysk başkanı # Zelenski # malezya kralı