Erdoğan'dan Anıtkabir'de terörle mücadele vurgusu

Büyük Zafer'in 100'üncü yılı nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki devlet erkânı Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne terörle mücadelede kararlılık mesajını düştü. Cumhurbaşkanı, Beştepe'de bayram tebriklerini de kabul etti.

Atatürk komutasındaki Türk ordusunun, 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırdığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yılı kutlandı.

İlk tören Anıtkabir'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı, Arslanlı Yol'dan yürüyerek Ata'nın huzuruna çıktı. Törene, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Mozoleye bırakılan çelengin ardından devlet erkânı Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan, mesajında terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

- Büyüyen, güçlenen, öz güveni yüksek vatandaşlarıyla birlikte mazlumların da umudu olan bir Türkiye'nin inşasını ne müstevlilerin oyunları ne de eli kanlı terör örgütlerinin saldırıları engelleyemeyecektir.


Ardından Erdoğan ve beraberindeki heyet Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen törene de katıldı. Erdoğan buradaki programın ardından Beştepe'de 30 Ağustos tebriklerini kabul etti.

Başkentte resmi geçit töreni de düzenlendi. Mevcut Türkiye Büyük Millet Meclisi önünden başlayan yürüyüş Birinci Meclis önünde son buldu.

Vatandaşların yürüyüşe ilgisi ise oldukça yoğundu. Mehmetçiğin geçişi sırasında yurttaşlar alkış ve sloganlarla destek verdi.

# chp # türkiye # erdoğan # atatürk # mhp # milli # kemal kılıçdaroğlu # türk # Ağustos # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # devlet mezarlığı # 30 Ağustos # MHP Lideri Devlet Bahçeli # CHP Genel Başkanı # Başkomutanlık Meydan Muharebesi # Meclis Başkanı Mustafa Şentop # birinci meclis # Bakanlar Kurulu üyeleri