Millet ittifakı HDP'ye bakanlık vaadinden rahatsız değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamalarını reddetmedi, "Altılı masada tartışılır" dedi. Kılıçdaroğlu, "Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız." ifadelerini kullandı. İYİ Parti'den ise HDP'ye bakanlık verilmesine değil, bunu Gürsel Tekin'in gündeme getirmesine tepki gösterildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebileceği açıklamasına ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu HDP'ye bakanlık iddialarını yalanlamadı. "Altılı masada tartışılır" dedi.

Konuyla ilgili İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ise HDP'ye bakanlık verilmesine değil, bunu Gürsel Tekin'in açıklamasına tepki gösterdi.

- Gürsel Tekin beyefendi kendi namı hesabına verecek bir şeyi varsa, kime isterse ona versin. Densizliğin, hadsizliğin ve ilkelerimize saygısızlığın bir anlamı yok. Kime ve neye hizmet ettiği belli olan bu açıklamaya, bizden önce ses çıkarması gerekenler de sükut etmesin.


Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu KHK'llıları görevlerine geri iade etme sözlerini de sürdürdü.

# istanbul # chp # hdp # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # khk # Bir # bakanlık # CHP İstanbul Milletvekili # gürsel tekin # Müsavat Dervişoğlu # CHP Genel Başkanı # altılı masa