Eski Yunan Genelkurmay Başkanı: "Erdoğan'ın söylemlerini ciddiye almalıyız"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yaptığı uyarılar, Atina'da büyük yankı uyandırdı. Yunanistan'ın eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, "Erdoğan'ı ciddiye almalıyız" dedi. Apostolakis, "Türkiye, metotlu ve stratejik hareket eder" ifadelerini de kullandı.

Ege'de ABD'nin Türkiye'ye kaşrı kışkırttığı Yunanistan'ı telaş sardı.

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın ‘’ Bir gece ansızın gelebiliriz’’ sözleri Atina’da büyük yankı uyandırdı.

Yunanistan'ın eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Erdoğan'ın açıklamalarını Yunan televizyon kanalı Skai’de değerlendirdi.


"CİDDİYE ALMALIYIZ"

Apostolakis, Türkiye'ye karşı ülkesinin dikkatli olması gerektiğini söyledi:

- Şunu iyi bilmeliyiz ki, bu söylenenleri ciddiye almamız gerek. Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' derken, Türkiye'nin istediği şekilde, Ege'nin paylaşılmasına iyilikle razı olmamamız halinde, bunu muhtemelen zorla yaptıracağı tehdidinde bulunuyor.

Yunanistan'ın eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı ,"Erdoğan'ın, Türkiye'de iç politikadaki durumdan ötürü böyle konuştuğunu savunmak son derece riskli. Türkiye, metotlu ve stratejik hareket eder." yorumunu yaptı.

# abd # türkiye # yunanistan # erdoğan # cumhurbaşkanı # doğu akdeniz # Mavi Vatan # Bir # son # adalar denizi # miçotakis