Tartışmalı Buca metrosunda Nurol- Yapı Merkezi davadan çekildi

İzmir’de yapımı tartışmalı Buca Metrosunda yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi İhale Komisyonu yeni bir kararla Buca Metro yapım işini yine 529 milyon fazla ihale bedeli veren Gülermak şirketine vermişti. En düşük teklifi veren Nurol-Yapı Merkezi Ortak Girişimi bu kararı da yargıya taşınmıştı fakat şirket İzmir 4. İdare Mahkemesine yazdığı dilekçe ile davadan çekildiğini açıkladı.

İzmir’de tartışmalı Buca Metrosunda en düşük teklifi veren Nurol-Yapı Merkezi Ortak Girişimi İzmir 4. İdare Mahkemesine açtığı davadan feragat etti:

- Dava konusu iddia ve taleplerimizden, vekalet ücreti ve yargılama giderine ilişkin talep ve haklarımız da dahil olmak üzere kayıtsız şartsız feragat ediyoruz. İşbu sebepler davadan feragat beyanımız doğrultusunda karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederiz" denildi.



Mahkemece kabul ettiği dilekçenin ardından Üçyol- Buca Metrosu'nun ihalesi 529 milyon fazla veren Gülermark şirketine kalmış oldu.

Nurol – Yapı Merkezi İş Ortaklığı, ihale komisyonunun kararını yargıya taşımış, İzmir 4. İdare Mahkemesi, itirazı haklı bulup Nurol – Yapı Merkezi İş Ortaklığı’nın teklifini değerlendirme dışı bırakan komisyon kararını iptal etmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazını değerlendiren Danıştay 13. Dairesi de idare mahkemesinin verdiği kararı onamıştı. İhale komisyonu ikinci kez toplanmış, iş yine Gülermak firmasında kalmıştı. İhaleyi kaybeden Nurol – Yapı Merkezi İş Ortaklığı tekrar idare mahkemesine başvurmuştu.

# izmir # İzmir Büyükşehir Belediyesi # Buca Metrosu