Mir engeli turizm esnafını yüzde 80 zarara uğrattı

Bazı özel bankaların ABD tehdidi sonrası MİR kartla işlemleri askıya alması, Antalyalı turizm esnafını zora soktu. Rus turistlerin tatil merkezi Kemer’de esnafın zararı yüzde 80’lere ulaştı. Esnaf, hükümetin MİR kartın kapsamının genişletilmesi ile ilgili somut adım atmasını istiyor. İlçe esnafı ile buluşan Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü, “ABD yaptırımlarını tanımıyoruz.” dedi.

ABD tehdidine boyun eğen bazı özel bankalar Rus ödeme sistemi MİR’i askıya aldı. Marketçisinden tekstilcisine dondurmacısından dericisine turizme hizmet veren tüm işletmelerde zarar büyük.

Turizmin başkenti Antalya’nın en çok Rus misafir ağırlayan Kemer ilçesinde esnaf, MİR engeli yüzünden iş yapamaz hale geldi.

Verimli bir sezon beklerken esnafın zararı yüzde 80’lere ulaştı.

Bu arada MİR kart ile kolaylıkla alışveriş yapabileceğine güvenen Rus turistler de mağdur oldu.

Esnaf MİR kapsamının genişletilmesini istiyor.

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı ilçede esnafı tek tek dolaştı. Derdini dinledi, çözüm yollarını aktardı.

İl Başkanı Serdar Üsküplü, İstanbul ve Antalya’da düzenlenen Türkiye- Rusya Ekonomik İş Birliği toplantılarına dikkat çekti.

Üsküplü, turizm ve ticaret sektörünün talebine ve Vatan Partisi’nin bu yönde attığı somut adımlara işaret etti. Hükümeti uyardı.

# Antalya # istanbul # abd # türkiye # rusya # vatan partisi # oldu # Bir # Kemer # rus turist # serdar üsküplü # Mir # mir kart # Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü