Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele vurgusu yaptı. Alınan tedbirlerle enflasyonun yenileceğini söyleyen Nebati, "Yıl sonundan itibaren de enflasyondaki düşüşü daha net hissedeceğiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Çiftçi Zirvesi'de konuştu.

Enflasyonla mücadele vurgusu yapan Bakan Nebati, "Alınan tedbirler ve küresel düzeyde yaşanacak normalleşmeyle birlikte enflasyonu yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de enflasyondaki düşüşü daha net hissedeceğiz." dedi.

Bakan Nebati konuşmasında hazırlıkları süren Kredi Garanti Fonu paketine değindi. Hazırlıkların son aşamada olduğunu ve paketin 50 milyar TL'den aşağı olmayacağını bildirdi. "KGF paketi istihdam sağlayan firmaların önünü açacak. Ülkeye kazandırdıklarının yanında KGF maliyeti bir şey değil" dedi.

Öte yandan Kur korumalı mevduatın 1,37 trilyon TL'ye ulaştığını belirten Nebati, "Ülkedeki mevduatın 3'te birini karşılıyor. KKM'nin maliyeti 75,6 milyar TL. KKM'nin Türkiye bütçesi üzerinde etkisinin sınırlı olduğu çok net bir şekilde ortada" dedi.

Rusya'nın ödeme sistemi Mir konusunda ise denge politika yürüttüklerini vurgulayan Nebati, "Cumhurbaşkanımız, Putin ve Zelenski ile görüşüyor. Finansal sistemlerin çalışmasını sıkıntıya sokacak adımlara izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

# türkiye # rusya # Putin # enflasyon # Bir # Kredi Garanti Fonu # son # enflasyonla mücadele # nureddin nebati # Zelenski # Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati