İşverenden gelir vergisi düzenlemesi talebi

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, “çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için gelir vergisi dilimlerine düzenleme getirilmesini” istedi. Eskinazi, “Maaş zamlarının kalıcı refah sağlayabilmesi için gelir vergisine düzenleme şart” dedi.

Yüksek enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında yaşanan artışlar gelir vergisine engeline takılıyor. Maaş artışı, çalışanların takip eden dönemde bir üst vergi dilime geçmesine ve maaşından daha yüksek oranda gelir vergisi kesintisi yapılmasına neden oluyor.

‘GELİR VERGİSİ DİLİMİNE ÇÖZÜM GETİRİLMELİ’ 

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, konu hakkında açıklama yaptı, taleplerini Ankara’ya iletti. Eskinazi, “çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için gelir vergisi dilimlerine düzenleme getirilmesini” istedi.


Çalışanların enflasyonun telafisi amacıyla yaptığımız maaş artışlarından azami faydayı sağlayabilmesi için gelir vergisi matrah dilimlerinin enflasyonla orantılı şekilde artırılması gerekiyor. Mevcut durumda, maaş artışı kısa bir süre içerisinde daha yüksek gelir vergisi kesintisiyle etkisiz kalıyor. Buna çözüm getirmek için, ya vergi dilimleri enflasyona duyarlı bir şekilde oluşturulmalı ya da enflasyon belli bir seviyeye düşene kadar sabit gelir vergisi oranına geçilmeli.

Eskinazi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yılbaşından itibaren her kesimden çalışanın maaşında ciddi şekilde artacağı açıklamasını da değerlendirdi. Gelir vergisi düzenlemesinin süratle yürürlüğe sokulması gerektiğini belirtti.

Çalışanların gelirinde yaşanan artış nedeniyle bir üst vergi dilimine geçtiğini ve daha çok gelir vergisine tabi olmasına neden olduğunu belirten Eskinazi, “Kısacası; aldıkları zammı vergi olarak geri verip, yine önceki gelir durumlarına dönüyorlar” ifadelerini kulandı.

# ankara # enflasyon # Bir # gelir vergisi # Ege İhracatçı Birlikleri