Şahap Kavcıoğlu'ndan İslam ülkelerine milli para çağrısı

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği toplantısında konuştu. 57 ülkeye seslenen Kavcıoğlu, ticarette milli paraların kullanılmasının teşvik edilmesi çağrısında bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, İslam ülkelerine milli paralarla ticaret çağrısı yaptı. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin Merkez Bankaları Forumu toplantısı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın a ev sahipliğinde yapıldı.

Forumun ilk oturumunda küresel ekonomik görünüm ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin ekonomik görünümü ele alındı. İkinci oturumda ise İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler arasında iş birliğini geliştirmede merkez bankalarının rolüne odaklanıldı.

Merkez Bankası’nın toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu kapsamda, milli paralarla ticaret ve merkez bankası dijital paralarının kullanım olanaklarına ilişkin değerlendirmeler yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu açış konuşmasında İslam İşbirliği Teşkilatı milli paralarla ticaret vurgusu yaptı:

- İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında, farklı yapıda ekonomilerden oluşan zengin bir topluluğa sahibiz. Ülkelerimiz arasındaki bu çeşitliliği, İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde daha yakın iş birlikleri kurarak fırsata çevirebiliriz. Ülkeler arası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve merkez bankası dijital paralarının kullanım olanakları üzerinde çalışılması bu konuda dikkate alınması gereken iki önemli husustur.


İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 57 üyesi bulunuyor. Teşkilatın ekonomik büyüklüğü dünya ekonomisinde yüzde 7.81'lik kısmına karşılık geliyor.

# türkiye # Merkez Bankası # Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası # Bir # ilk # islam işbirliği teşkilatı