Rusya'dan Ukrayna açıklaması: "Ukrayna NATO çöplüğünü seçti"

ABD destekli Ukrayna yönetiminin Başkanı Volodimir Zelenski, NATO üyeliği için hızlandırılmış sürece başvurdu. Ukrayna'nın NATO çöplüğünü seçtiğini vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Bugün herkes kendi yolunu seçti. Kadınları ve çocukları öldüren kanlı kasaplar NATO çöplüğünü seçti. Biz geleceği seçtik" ifadelerini kullandı.Ukrayna'yı oyalayan ABD tarafından ise Zelenski için yine hayal kırıklığı içeren açıklama yapıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın uyarılarına rağmen bu kez de NATO üyeliği için hızlandırılmış sürece başvurduğunu açıkladı.

Zelensky'nin NATO üyeliği ile ilgili açıklamalarına Rusya Dışişleri Bakanlığı yanıt verdi. Ukrayna'nın NATO çöplüğünü seçtiğini vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, başvuruyla ilgili Telegram hesabından açıklama yaptı.

Zaharova, "Bugün herkes kendi yolunu seçti. Kadınları ve çocukları öldüren kanlı kasaplar NATO çöplüğünü seçti. Biz geleceği seçtik" ifadelerini kullandı.

Zaharova, payaşımında "Zor mu olacak? Evet. Çünkü aşağı düşmek, yukarıya çıkmaktan her zaman daha kolay. Ama hatırlıyorsunuz ki, kanatlarımız eskiden beri sürünmemize engel oluyor. Aydınlık için ve Tanrıyla hep birlikte ileri!" ifadelerine de yer verdi.

Washington yönetimi ise Ukrayna'yı oyalamaya devam ediyor...

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna'nın NATO üyelik başvurusunun başka bir zaman ele alınması gerektiğini belirtti.

Sullivan, şu anda en önemli yardımın sahada destek olduğunu söyledi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de daha önce yaptığı açıklamada Ukrayna'nın üyeliğine sadece 30 NATO üyesinin karar verebileceğini, üyelik için oy birliği gerektiğini ifade etmişti...

Öte yandan Rusya'ya destek veren ülkelerden rahatsız olan ABD Hazine Bakanlığı tehditlerine devam ediyor...Bakanlıktan yapılan açıklamda, Rusya'yı destekleyen üçüncü ülkelere 'daha agresif' yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.

Açıklamada, "Washington, ABD yaptırımları altında bulunanları destekleyen veya yaptırımlı faaliyetleri destekleyen kişileri cezalandırmak için yaptırımları kullanmaya hazır" ifadelerine yer verildi.

# abd # rusya # Ukrayna # nato # Bir # mariya zaharova # Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü # ukrayna devlet başkanı # volodimir zelenski