İran Devrim Muhafızları Ordusu terör kamplarını imha ediyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu Irak’ın kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik operasyonları sürüyor. Son operasyonda Erbil’e bağlı Sidekan ve Balekayeti bölgelerindeki terör kampları hedef alındı. İran’ın bölgede devam eden operasyonlarında bir intihar dronu, ABD tarafından düşürüldü. Tahran, bu durumla ABD’nin terör örgütleriyle hareket ettiğinin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.

İran Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerini bir bir imha ediyor. ABD ise operasyonları engellemek için adımlar atıyor.

Mehsa Emini’nin hayatını kaybetmesinin ardından İran’da başlayan şiddet eylemlerine PKK/PJAK, Komele ve İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin öncülük ettiği tespit edilmişti. Bunun üzerine bu örgütlere karşı yurt içinde adımlar atan İran, Irak’ın kuzeyindeki teröristlere yönelik de operasyon başlatmıştı.

Devam eden operasyonlarda son olarak Erbil’e bağlı Sidekan ve Balekayeti bölgerindeki terör kampları vuruldu. Operasyonlarda, topçu atışının yanı sıra füze ve intihar dronları kullanıldı. Çok sayıda teröristin öldürüldüğü harekatlarda, terör saflarında yer alan bir de ABD’li etkisiz hale getirildi.

Perşembe günü yapılan harekat sırasında ise devreye ABD girdi. Bölgede askeri unsurları bulunan ABD, İran’a ait bir intihar dronunu düşürdüğünü açıkladı.

Gelişmeleri değerlendiren İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, ABD’nin İran İHA’larına yönelik düşmanca tavrına karşı çıkacaklarını söyledi.

Bakıri, Amerikalıların bu eylemle teröristlerle suç ortağı olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. ABD’nin benzer adımlar atması durumunda bunun karşılıksız kalmayacağını kaydeden Bakıri, operasyonlarda ABD’li askerlerin hedef alınmadığını bildirdi. Bakıri, ayrıca ABD’nin nerelerde üssü bulunduğunu çok iyi bildiklerini ifade etti.

İran’ın ağır bombardırmanı altında büyük kayıplar veren terör örgütleri de peş peşe açıklama yaptı. PKK’nın İran kolu PJAK yaptığı açıklamada, İran’a yanıt vereceklerini ifade etti. .

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay da operasyonların durdurulması çağrısı yaptı. Uluslararası kuruluşları Tahran’ı engellemeye davet eden Günay, İran ile Türkiye’nin bölgedeki askeri harekatlarla kuşatma eylemi yaptığını belirtti.

# abd # türkiye # iran # pkk # açıklama # hdp # operasyon # erbil # İran Devrim Muhafızları Ordusu # Sidekan # Ebru Günay # Muhammed Bakıri # İran Genelkurmay Başkanı # Mehsa Emini # Komele ve İran Kürdistan Demokrat Partisi