Rusya'ya 4 bölgenin katılması Kızıl Meydan'da kutlandı

Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti , Herson ve Zaporojye bölgeleri'nin Rusya'ya katılması görkemli törenle kutlandı. ABD ve NATO'ya bir kez daha kararlılık mesajı verildi. Moskova'daki Kızıl Meydan'da konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tarihi bir gün yaşandığını vurguladı.

Neo-nazilerden temizlenen 4 bölgenin Rusya'ya gönüllü olarak katılması Moskova'daki Kızıl Meydan'da yüz binlerce kişi tarafından coşkuyla kutlandı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti , Herson ve Zaporojye bölgelerinde yaşayan halk Rusya'ya katılım için yapılan referandumlarda gönüllü olarak evet oyu kullandı. 4 bölge Rusya'ya bağlanmış oldu. Batı'ya mesaj veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve 4 bölgenin lideri Rusya milli marşını okudu:

- Modern Rusya, Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti , Herson ve Zaporojye bölgelerinde yaşayan insanlara seçim hakkı verdi. Onlar, Rusya’yla birlikte olmayı seçti.


Kızıl Meydan'da düzenlenen etkinlikte konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tarihi bir gün yaşandığını vurguladı.

- Rusya’ya yeni dört bölgenin birleşmesi tarihi bir olay. Rusya bu bölgelere sadece kapılarını değil, kalbini de açıyor. Evinize hoş geldiniz.


Donetsk, Lugansk, Zaporojye ve Herson'un Rusya'ya katılımını yüz binlerce kişiyle birlikte kutlayan Putin, "Hurra" diyerek ABD ve NATO'ya karşı bir kez daha kararlılık mesajı verdi.

4 bölgeyi Rus toprağı yapan kararnameyi imzalarken de konuşan Putin, Batı'ya meydan okumuştu. bölgede yaşayan halkın , sömürge olmayı reddettikleri için Batı saldırısına uğradıklarını vurgulamıştı. Toplumsal çürümeyi hedefleyen LGBT dayatmasına, zorbalığa ve dolarla kurulan haraç sistemine geçit vermeyeceklerini ilan etmişti.

# abd # rusya # nato # Rusya Devlet Başkanı # vladimir putin # kızıl meydan # Lugansk Halk Cumhuriyeti # Donetsk Halk Cumhuriyeti # Herson ve Zaporojye