Ankara'da köylülerin su faturası isyanı: 4 bin lirayı aşan faturalar gönderildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin; Gölbaşı ilçesi Bağiçi köyünde yaşayan vatandaşlara yüksek oranda su faturası gönderdiği ortaya çıktı. 4 Bin lirayı aşan faturalar köylünün belini büktü. Faturaları ödemek için kimi ineğini sattı, kimisi de bankadan kredi çekti. Duruma isyan eden köylülerin şikayetlerini Ankara Büyükşehir Belediyesi yanıtsız bıraktı.

Ankara köylülerinin su faturası isyanı büyüyor. "Köylüye suyu 2 kuruş yapacağım" diyen CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, tepkilere aldırmadan köylülere binlerce lirayı bulan su faturaları gönderdi.


Bala, Nallıhan'dan sonra Gölbaşı'nda da su faturası mağdurları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi..

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, şikayetlerini ileten köyülülere Ankara Büyükşehir Belediyesi tehdit mesajı da gönderdi.

Mesajda; "İlçe belediyesinin 'kırsal alan' kararı almaması nedeniyle bazı köylerde su faturası yüksek gelmektedir. Karar almayıp bile bile açıklama yaparak halkı tahrik eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır" sözlerinin yer aldığı iddia edildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Oğuz Tanrıverdi; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yüksek gelen su faturalarını üstünden atmak için vatandaşlara yalan yanlış mesajlar gönderdiğini belirterek, "Biz yazımızı gönderdik, revize istediler. Tekrar gönderdik, ama su faturaları yüksek gelmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"SU FATURASI YÜZÜNDEN KÖYLÜYE KREDİ ÇEKTİRİYORSUN”

Vatandaşların zor durumu ise her geçen gün katlanıyor. Köylü Ali Sofu Erdem Geçen sene 45 TL gelen fatura bu sene 1.329 TL olarak geldi. Sayın Mansur Yavaş, verilen sözlerin hiç birini yerine getirmedi" ifadelerini kullandı. Kimi vatandaş da "4 bin 722 bin TL su faturasını nasıl ödeyeceğim?" diye Mansur Yavaş'a sordu

- Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sayın Mansur Yavaş 'Köylüden fakir fukaradan su parası alınır mı? dedi. Böyle bir fatura görmedim. Su mazottan daha pahalı. Maaşımın hepsini su faturasına mı yatıracağım? Mansur Yavaş'a soruyorum Ben ihale almıyorum ihalelere de girmiyorum. Sayın Mansur Yavaş gel de şu köylünün halini bir gör. C. Gel de öde bu faturayı. Köyüme bir salkım üzüm yemek için köyüme geldim, burnumuzdan geldi. Kredi çekip su faturası ödeyeceğim. Sayın Mansur Yavaş, 'Allah'ın suyu parayla mı olur' dedin köylüye kredi çektiriyorsun.
# Ankara # chp # ankara # Bir # gölbaşı # Ankara Büyükşehir Belediyesi # su faturası