Bahçeli'den ABD ve Yunanistan'a tepki: Hakkımıza göz koyanların gözünü oyarız

MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde ABD destekli Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki kışkırtıcı adımları vardı. Bahçeli hem Atina yönetimine hem de kışkırtmaların arkasındaki ABD'ye tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı, CHP'nin PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile iş birliğine de dikkat çekerek sert eleştirdi.

Yeni yasama yılının ilk grup toplantısını MHP yaptı. Grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yunanistan'ın kışkırtıcı adımlarına tepki gösterdi.

- Kıbrıs’ta eşit ve egemen iki devletli çözümün önüne engel çıkarmak için yeni bir senaryo gündemdedir. Yunanistan ABD’nin dolduruşuna gelip Türkiye’ye meydan okumaktadır.


Bahçeli, Yunanistan'ın yanı sıra ABD'ye de tepkiliydi.

- Yunanistan 18 ve 23 Eylül tarihlerinde gayri askeri statüdeki Ege adalarından Midille’ye 23, Sisam’a 18 zırhlı askeri araç sevk etmiştir. ABD menşeli silahlar etrafımızı çevrelemiştir. Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımızdan vazgeçmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların da gözünü oyarız.


MHP Genel Başkanı'nın gündeminde halk oylaması ile Rusya'ya katılan 4 bölge de vardı:

- Ukrayna’nın egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne yönelik bölücü operasyonu asla tasvip etmiyor, kesinlikle doğru bulmuyoruz.


Dağılma aşamasına gelen 6'lı masadaki adaylık krizine ilişkin de konuştu Bahçeli.

-  Zillet partilerinin birbirine güveni hiç kalmamıştır. Her birisinin gündemi farklıdır, aday profili başkadır, masanın üstünde birbirine gülerken, altında birbirlerine tekme atmaktadırlar.


Bahçeli, Mersin'deki saldırının ardından daha da ortaya çıkan CHP ve HDP iş birliğini sert eleştirdi:

- CHP ile PKK’nın bir kez daha yolları kesişti. Devletin açıklamasına güvenmeyip PKK’nın sefil beyanına itibar eden Kılıçdaroğlu, terörist için DNA testi istedi. Sayın Kılıçdaroğlu, sen kimin yanındasın? Kimin yolundasın? Haber kaynakların nerede ve kimlerdir.


MHP lideri, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bahçeli, Ulusal Kanal'ın Meclis'e yeni sunulan fezlekeleri ve HDP'nin kapatılma davası sürecinin uzatılmaması gerektiğini belirtti.

# chp # türkiye # rusya # Mersin # yunanistan # mhp # hdp # devlet bahçeli # meclis # ege # doğu akdeniz # kılıçdaroğlu # Bir # yasama