Kılıçdaroğlu basın teklifini hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında basın kanunu teklifini hedef aldı. “Sesinizi kısmak isteyebilirler” diyen Kılıçdaroğlu, yıllardır gündemde olmayan başörtüsüyle ilgili hazırladıkları kanun teklifini de Meclis'in gündemine getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Genel Kurul’da görüşmeleri devam eden basın kanunu teklifinin özgürlükleri kısıtlayacağını iddia etti:

- Sesinizi kısmak isteyebilirler. Onun hazırlıklarını yapıyorlar. Dezenformasyon yasası getirdiler. Geçen dönem CHP’liler buna karşı çıktı, geri çektiler. Şimdi ilk önce bu yasa teklifini getiriyorlar.


Kılıçdaroğlu, yeni bir tartışma başlatmak da istedi. Yıllardır gündemde olmayan başörtüsüyle ilgili bir kanun teklifini Meclis'in gündemine taşıdı:

- Bugün kanun teklifimizi Gazi Meclis’imize veriyoruz. Göreceğiz kim samimi, kim samimi değil. Artık kanunu çıkartalım bu çağ dışı tartışma bitsin. Yüreği yeten peşimden gelsin.


CHP, grup toplantısının ardından kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu. 3 maddelik teklifte kamu kuruluşlarında çalışan kadınların mesleği icrasında cübbe-önlük dışında herhangi bir şey giymeye veya giymemeye zorlanamayacağı belirtildi.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # Bir # basın # basın kanunu