Süleyman Soylu'dan ABD/PKK'ya uyarı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye'nin önündeki tek engel” olarak nitelediği ekonomik vesayeti yıkacaklarını söyledi. Soylu, Suriye'de oluşturulmak istenen terör koridoru üzerinden ABD'ye mesaj gönderdi; "Hadi bakalım oluştur terör koridorunu da görelim" dedi. Muhalefetin terörle mücadele konusundaki tavrını da eleştiren Süleyman Soylu, “Karşımızda bir yıkım ekibi var” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi etkinliğe katılmak için gittiği Sinop’ta, Türkiye’nin ekonomi ve güvenlik meselelerine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Türkiye'nin önündeki tek engelin ekonomik vesayet olduğunu vurgulayan Soylu, “bu ekonomik vesayeti yıkacağız” mesajı verdi.

Ekonomik vesayetten kurtulduğumuz andan itibaren sadece biz 'oh' demeyeceğiz, etrafımızdaki tüm ülkeler 'oh' diyecekler. Bu vesayetler altında ezilmeye, mahkum edilmeye çalışılan bütün ülkeler 'oh' diyecekler. Bizim dünyaya sorumluğumuz budur

BAKAN SOYLU'DAN ABD/ PKK'YA UYARI

İçişleri Bakanı Soylu terörle mücadele konusunda ise “etrafımızı karıştırmak istiyorlar” diyerek, Amerika Birleşik Devletleri’ni işaret etti. ABD’nin kuşatma planlarına karşı Türkiye’nin de Batı’ya karşı hamleler yaptığını belirten Soylu, “Bu milletin gücünü kimse sınamasın” dedi.

Terör koridoru oluşturmaya çalışıyorlar, biz de ona güzel bir cevap veriyoruz. Afrin’e giriyoruz, Cerablus’a, Azez’e, Elbab’a, Marez’e girdik mi? Resulayn’a, Tel Abyad’a girdik mi? Hadi bakalım oluştur terör koridorunu da görelim. Bu milletin gücünü kimse sınamasın. Türkiye’nin gücünü kimse sınamasın, sınayanın fesini kafasına ters giydiririm.

SOYLU'DAN MİLLET İTTİFAKI'NA TEPKİ

Soylu, terörle mücadele konusunda Muhalefet partilerinin tutumunu da eleştirdi:

Karşımızda kendisine güvenen değil batı'nın gücüne güvenen bir güruh vardır. 'Acaba biz batı ile nasıl dans ederiz, batı ile nasıl bir araya geliriz, amerika'nın dediklerini nasıl yaparız' diyen bir anlayışın kendisi vardır. Karşımızda bir yıkım ekibi vardır. Bu yıkım ekibinin tezgahına düşmeyelim.
# abd # türkiye # amerika # pkk # terör # güvenlik # ekonomi # içişleri bakanlığı # süleyman soylu # millet ittifakı # mücadele # muhalefet