Gara şehitlerini anmak suç sayıldı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası, Gara şehitleri için taziye mesajını suç saydı. Oda'nın şehitler için taziye mesajı yayınlanmasını isteyen Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut’a soruşturma açtı. Türk Tabipleri Birliği’ni eleştiren Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak’ı kınayan oda, Lojistik Limanı Projesi'ne destek veren Rize Şube Başkanı Murat Yazıcı’yı ise görevden aldı.

Şehtileri anmak suç sayıldı, PKK'ya yakın TTB yönetimini eleştirmeye de kınama cezası verildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut, odanın Gara şehitleri için taziye mesajı yayınlamasını istedi. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre taziye yayınlamayan oda yönetimi, Bulut hakkında da soruşturma açtı.

''ODA BDP'YE YER TAHSİSİ YAPTI''

İMO Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut, soruşturmaya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

-Ne yazık ki İMO belli bir grup tarafından yönetiliyor. Barış ve Demokrasi Partisi’nin kuruluş çalışmalarında da aktif rol almışlardı. İnşaat Mühendisleri Odası BDP’ye yer tahsisi yaptı, yardımcı oldu, bu gerçek bile her şeyi görmeye yeter.

İMO’nun mağdur ettiği bir başka isimse Türk Tabipleri Birliği’ni eleştiren İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak oldu. Albayrak, Türkiye karşıtı TTB’yi meslek odasından çok mevcut hükümetin alternatifi gibi davranmakla eleştirdi. TTB’nin şikayeti üzerine Albayrak, İMO tarafından kınandı.

''BİR YASA İLE DÜZELTİLMESİ LAZIM''

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ise şu ifadeleri kullandı:

-Bir konuşmamda TTB’nin bir meslek odası olduğunu ancak meslektaşlarının faaliyetlerinden çok mevcut hükümetin alternatifi gibi davrandığını, kendi işine bakması gerektiğini belirttim. Bunun neticesinde TTB’nin şikayeti üzerine bana soruşturma açtılar. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin 600 bin üyesi var. 600 bin üyenin fikrini veya temsiliyetini sağlayamıyor. Bu durumun Meclis’ten çıkacak bir yasa ile düzeltilmesi lazım.

İMO Rize Şube Başkanı Murat Yazıcı ise Rize’de yapılan Lojistik Limanı projesine destek verdiği için görevden alındı. Mahkemenin yolunu tutan Şube Başkanı Yazıcı, hukuksuz kararın yürütmesini durdurdu ve göreve iade edildi.

''SİYASİ FİKİRLERİNE AYKIRIYMIŞ''

İMO Rize Şube Başkanı Murat Yazıcı ise göreve iade edildiğini şu sözlerle belirtti:

-Neymiş İyidere Lojistik Limanı projesinin neden gerekli olduğunu savunmuşum. Onların siyasi fikirlerine ve duruşlarına aykırıymış. Neyse ki mahkeme kararıyla göreve iade edildim.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da Meclis kürsüsünden yaşananları dile getirdiği için İMO’nun hedefi oldu. Mühendis olan Kaşıkçı’ya meslekten men cezası verildi.

13 Ocak tepkisini dile getiren Kaşıkçı ise şu ifadeleri kullandı:

-Bize de soruşturma açtı bu adamlar. 30 gün de meslekten men etiler. Odalar tamamen HDP çizgisinde siyaset yapıyor. HDP ne zaman sıkışsa bunlar nefes oluyorlar. Kanun teklifi verdik MHP olarak, seçim sistemlerinin değişmesini talep ediyoruz.
# Ankara # türkiye # pkk # hdp # soruşturma # meclis # kocaeli # destek # seçim # ocak # Gara Şehitleri # BDP # İnşaat Mühendisleri Odası # TTB # IMO