''Sorunlar diyalog yoluyla ele alınmalı''

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Beyoğlu Buluşmaları"na konuk oldu. Etkinlikte soruları yanıtlayan Şentop, Ukrayna ve Rusya arasındaki sorunların diyalog yoluyla ele alınması gerektiğini söyledi. Şentop, "Aksi halde bölgemiz için de iki ülke için de bunun hayırlı sonuçları olmaz" dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından sanat, tarih ve kültür konulu Beyoğlu Sohbetleri, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla düzenlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti  İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, dini liderler, rektörler ve dekanların katıldığı programın açılış konuşmasını Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız yaptı.

Soru cevap şeklinde ilerleyen programda Şentop, dünyanın değişimlere gebe bir dönemde olduğuna dikkati çekti. Meclis Başkanı, Doğu Avrupa başta olmak üzere Balkanlar, Kıbrıs, Suriye, Irak, Ermenistan, Kırım ve Ukrayna'daki sorunların 2. Dünya Savaşı'nın sebebi olduğunu ama savaşa rağmen çözülemediğini anlattı.

"SORUNLAR DİALOG YOLUYLA ELE ALINMALI"

Ukrayna ile Rusya arasındaki sorunlar üzerine de konuşan Şentop, sorunların diyalog yoluyla ele alınması gerektiğini söyledi:

Ukrayna ile Rusya arasındaki şu anki sorunlar, krizler müzakere ve diyalog yoluyla çözülür. Yoksa bölgemiz için de iki ülke için de bunun hayırlı sonuçları olmaz.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN SOSYAL MEDYAYA MÜDAHALE ÇAĞRISI

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medyaya müdahale çağrısı yaptı. Teknolojinin her zaman hukukun önünde gittiğini belirten Şentop, bu alanda bir hukuku düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

# istanbul # türkiye # rusya # Ukrayna # ak parti # suriye # tbmm # Kıbrıs # karadeniz # mustafa şentop # dünya # Türkiye Büyük Millet Meclisi # Kültür # belediye # Fatma Betül Sayan Kaya # Osman Nuri Kabaktepe # Haydar Ali Yıldız # Yıldız # beyoğlu belediyesi