Azerbaycan heyeti KKTC'yi ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Badraddin Guliyev'i kabul etti. Tatar, görüşme öncesinde de KKTC'nin tanınmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Badraddin Guliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

Anlamlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatar, Azerbaycan ile KKTC'nin bağına vurgu yaptı. Tatar, iki ülke arası ilişkilerin ve bağların önemine dikkat çekti:

- Bizi birbirimize bağlayan çeşitli, farklı ve güçlü bağlar vardır. Azerbaycan halkı, bizim gardaşımızdır. Gönlümden geçen, kısa zamanda en üst düzeyde siyasi bağın da artmasıdır.

Gündeme dair açıklamalar yapan Ersin Tatar, KKTC’nin tanınması çalışmaları ile ilgili de mesaj verdi:

- Zaman içerisinde daha fazla kabul görmek ve insan hakları bakımından Kıbrıs Türk halkının da tanınma noktasında haklı olduğunun tescili için daha fazla propaganda yaparak bütün dünya ile münasebetlerimizi artırmaya çalışacağız. Bu mücadelede Türkiye, her zaman yanımızda olmuştur.  Bugün olmasa, yarın olmasa daha sonra mutlaka o tanınma gelecektir. Çünkü Kıbrıs'ta iki ayrı devlet, halk ve kültürel yapı olduğu realitesi vardır, bu realiteyi kimse inkar edemez.

Öte yandan KKTC'de 23 Ocak'ta yapılacak seçim çalışmaları da sürüyor.

Seçimden galibiyet ile ayrılacağı belirtilen UBP Lideri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Faiz Sucuoğlu, siyasi istikrar vurgusu yaptı.

Sucuoğlu seçimlerde siyasi bir istikrarın çıkmasının, salgının neden olduğu ekonomik krizin bertaraf edilmesi ve yeni ekonomik açılımların sağlanması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

KKTC Başbakanı UBP'nin seçim çalışmalarının da çok iyi gittiğini söyledi:

- Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Ulusal Birlik Partisi olarak vazgeçilmez iki noktamız var; KKTC'ye inanmak ve her yönüyle Türkiye Cumhuriyeti'nin paralelinde devam etmek ve tabii ki Türkiye sevgisi. Bu ikisi, UBP'nin olmazsa olmazı. UBP, bu yönde, yolda gidiyor.
# türkiye # Azerbaycan # KKTC # Kıbrıs # dünya # ocak # ersin tatar # cumhuriyet halk partisi # kuzey kıbrıs # ekonomik