''Kriz barışçıl yollarla çözülmeli''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya-Ukrayna gerilimi, ABD'nin PKK'ya verdiği destek ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendirdi. Doğu Avrupa'daki gerilimin barışçıl yollarla, çözülmesi gerektiğini ifade eden Akar, "Beklentimiz, ABD'nin PKK/YPG'ye verdiği desteği kesmesi" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi değerlendirdi. Sorunun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini belirtti. Akar, savunma ve strateji dergisi M5'e konuştu.

Her türlü uluslararası platformda da Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki krizin barışçıl yollarla, uluslararası hukuka uygun olarak ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde çözülmesi gerektiğini vurguluyoruz. Ülkemiz gerek Rusya Federasyonu gerek Ukrayna ve gerekse müttefik ülkeler ile birçok alanda olduğu gibi savunma sanayi alanında da çok çeşitli iş birliği faaliyetleri yürütmektedir. Ukrayna'ya satılan SİHA'lar da bunlardan biri.

ABD'NİN PKK/YPG'YE VERDİĞİ DESTEK

Milli Savunma Bakanı Akar, terörle mücadele ve ABD’nin PKK/YPG’ye verdiği desteğine ilişkin soruya da yanıt verdi:

Müttefiklerimizden beklentimiz, terörist ayrımı yapmadan tüm terör örgütleriyle mücadele etmesi, özellikle ABD'nin PKK/YPG'ye verdiği desteği kesmesidir. ABD'den terör örgütü YPG ile iş birliği yapmak yerine yaklaşık 70 yıldır NATO üyesi ve müttefiki olan Türkiye ile iş birliği yapmasını bekliyoruz.

"NATO İÇERİSİNDEKİ DAYANIŞMAYA ZARAR VERİYOR"

Bakan Akari Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler ve Yunanistan'ın bu süreçteki duruşuna ilişkin de konuştu:

Yunanistan'ın bölgede barış ve istikrara menfi etkide bulunacak ve iki ülke arasındaki olumlu atmosfere zarar verecek tek yanlı girişimlerden kaçınmasını bekliyoruz. Türkiye, NATO'nun Güneydoğu Avrupa kanadının terörizm ve göç dahil her türlü tehdide karşı savunulmasında en ön safta yer almaktadır. Aynı cephede yer alan ve Türkiye'ye destek vermesi gereken Yunanistan'ın, NATO içerisindeki dayanışmaya zarar verdiği kanaatindeyim.

Türkiye'nin ciddi bir hava ve füze tehdidi bealtında olduğunulirten Bakan Akar, "S-400 tedariki tercih değil zorunluluktur" ifadelerini kullandı.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # yunanistan # hulusi akar # pkk # YPG # terör # doğu akdeniz # Mavi Vatan # Milli Savunma Bakanlığı # kriz # destek # karadeniz # Sanayi # nato # mücadele # savunma