DEVA Partisi'nde FETÖ tutuklaması

Kastamonu'da yürütülen FETÖ soruşturmasında aralarında Deva Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı'nın da olduğu 6 kişi tutuklandı. Tutuklanan isimlerin FETÖ'nün finansmanı ve yeniden yapılanmasında görev aldıkları belirlendi. Günaydı’nın tutuklanmasıyla ilgili Deva Partisi’nden de açıklama geldi.

Siyasi ve askeri casusluk suçundan tutuklanan Metin Gürcan’dan sonra Deva Partisi’nin bir yöneticisi hakkında daha tutuklama kararı çıktı.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde FETÖ'nün finasmanı ve yeniden yapılandırılması soruşturması kapsamında DEVA Patisi Kastomunu ile Başkan Mustafa Günaydı ile birlikte 14 kişi gözaltına alınmıştı. 12 kişinin adli işlemleri tamamlandı.

Deva Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı'nın da aralarında bulunduğu 6 kişi FETÖ'den tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 kişinin işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.

Tutuklama kararı ile ilgili Deva Partisi’nden açıklama geldi. İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Günaydı'nın hakkında daha önce kovuşturma yürütüldüğünü ve tutuklamanın da partisine yönelik bir algı operasyonu olduğunu savundu.

Öte yandan Deva Partisi Genel Merkezi'nin Mustafa Günaydı'nın görevi ile ilgili "İl yönetim kurulu üyesi" ifadelerini kullansa da Kastamonu basınında çıkan haberlerde Ünaldı'nın Kastamonu İl Başkanı olarak atandığı belirtildi. Sosyal medya hesabında da "Kastamonu İl Başkanı" unvanını kullanan Ünaldı, bu sıfatla Ali Babacan'ı ziyaret ettiği fotoğraflara da yer verildiği görüldü.

# istanbul # fetö # açıklama # sosyal medya # soruşturma # kastamonu # tutuklama # deva partisi # Partisi