Doğu Perinçek sanayicilerle buluştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ankara OSTİM-İvedik bölgesinde sanayicilerle bir araya geldi. Üretim Devrimi Kurultayı’nda sorunlarını anlatan sanayiciler, önümüzdeki hafta uygulanacak kademeli elektrik kesintisinin üretime ağır zararlar vereceğini belirtti. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de üretim için hayati bir konu olan enerjinin güvenle tedarik edilmesinin komşu ülkelerle sıkı iş birliğinden geçtiğini vurguladı.

Vatan Partisi'nin Türkiye'yi karış karış gezerek düzenlediği üretim devrimi kurultaylarına bir yenisi daha eklendi. Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi bölgesinde üretime katılan sanayiciler sorunlarını, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek de çözümlerini anlattı:

Türkiye’nin ABD den korkacağı bir şey yok Türkiye mili ekonomi kurmak İçin başı dik olacak. Milli devleti kambur ilan ettiler Buradan kararlılığımızı ilan ediyoruz Türkiye dışa bağımlı bir yönetimden kurtaracaktır üretim devrimi başarılı olacaktır. Güçlü bir devlet lazım. Zorlukları yenecek kararlılıkta bir hükümet lazım.

Ankara OSTİM-İvedik Üretim Devrimi Kurultayı'na çok sayıda üretici katıldı. Vatan Partisi'nin üst düzey yöneticileri, Görev Vakfı yöneticileri ve OSTİM Yönetim Kurulu üyeleri de kurultayda yer aldı.

ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN BİR ÜLKE KALKINAMAZ

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Görev Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Şen konuşmacı olarak kurultayda divanında bulundu.

Orhan Aydın yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Üretim, ihracat, istihdam olmadan bir ülkenin kalkınabileceğine inanmıyoruz. Üretmeden, çalışmadan yorulmadan para kazanma sistemi devam ederse; üreten insanların hakkını ödeyemeyiz.

Tugay Şen açıklamalarında şunları kaydetti:

Faizden para kazanmanın revaçta olduğu sanayicinin, üreticinin en büyük derdi projelerini hayata geçirecek uygun finansmana uygun koşullarda ulaşamamaları. Türk üreticisinin en büyük ihtiyacı olan finansman, Türkiye'nin doğal müttefiki olan Asya'dadır. Görev Holding olarak bütün Türkiye'nin onurlu, başı dik sanayicisiyle, büyümek ve gelişmek isteyen üreticisiyle iş birliği yapmaya, ortaklık kurmaya hazırlıklı olduğumuzu da belirtiyoruz.

Divan konuşmalarının yanı sıra üreticiler de söz aldı. Dışa bağımlılığının zarların dikkat çeken sanayiciler, OSTİM’de hafta içi yapılacak kademeli elektrik kesintisinin üretimi zorlayacağını belirtti.

''ENERJİ GÜVENLİĞİ İÇİN KOMŞU ÜLKELERİMİZDEN VAZGEÇEMEYİZ''

Üreticilerin sorunların tek tek not alan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de partisinin çözümlerini sundu:

Üreticiler kambur değil Türkiye’nin girişken Zeki sanayici tüccarları var. Zorlukları paylaşacağız üreticilerin sırtına yedirmeyeceğiz. Belki biraz daha maliyetli olacak ama istihdam sağlayacağız ve üretim gerçekleşecek. tasarruf politikasına devlet yöneticilerinin önderlik etmesi gerekiyor.

Perinçek, üretim için hayati bir konu olan enerji tedarikinde sorun yaşanmaması için komşu ülkelerle iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı:

Dış politika İle üretim arasındaki politika gelip buraya dayandı Irak İran Azerbaycan Rusya demek ki Irak İran Azerbaycan Rusya’dan vazgeçemeyiz doğalgaz petrol buradan geliyor hem enerji hem de ülkemizin güvenliği toprak bütünlüğü İçin vazgeçemeyiz.
# Ankara # abd # ankara # türkiye # rusya # iran # vatan partisi # ekonomi # görev holding # Doğu Perinçek # üretim # Vatan # Partisi # görev vakfı # dış politika # Üretim Devrimi Kurultayı # ostim # tugay şen # İvedik