KKTC halkı genel seçim için sandığa gidiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden halk milletvekilliği erken genel seçim için yarın sandığa gidiyor. Seçimde 203 bin 792 kişi oy kullanacak. Cumhuriyet Meclisi'ndeki 50 koltuk için 8 siyasal parti ve 3'ü bağımsız 403 milletvekili adayı yarışacak. "İktidar Bizim İşimiz" sloganı ön çıkan Ulusal Birlik Partisi'nin yarışı kazanması bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde halk, 23 Ocak Pazar günü yapılacak "Milletvekilliği Erken Genel Seçimi" için sandık başına gidiyor. Ülke genelinde oy kullanma işlemi, saat 08.00'de başlayacak ve 18.00'de sona erecek.

MİLLETVEKİLLİĞİ GENEL SEÇİMİNDE 203 BİN 792 KİŞİ OY KULLANACAK

Seçimlerde 203 bin 792 kayıtlı seçmen için 763 sandık kurulacak. Sandıklarda 2 bin 289 kişi görev yapacak. Oylar, "mühür", "mühür ve tercih" ile "karma oy" şeklinde kullanılabilecek.

SEÇİMDE ULUSAL BİRLİK PARTİSİ ÖN PLANA ÇIKIYOR


Seçimde yüzde 5 barajını geçen partiler, 50 sandalyelik Cumhuriyet Meclisi'ne girmeye hak kazanacak. 8 siyasal parti toplamda 400 aday belirleyerek YSK'ye başvururken, 3 bağımsız aday da Cumhuriyet Meclisindeki 50 koltuk için seçimde yarışacak. 403 milletvekili adayından 131'i kadın ve en genç adaylar ise 1996 doğumlu.

" Ekonomi" başlığı, partilerin manifestolarında ve sloganlarında en çok öne çıkan konu oldu. "İktidar Bizim İşimiz" sloganıyla ön plana çıkan Ulusal Birlik Partisi'nin yarışı önde bitirmesi bekleniyor.

Öte yandan batının dayattığı federasyon politikasını savunanlar seçim için boykot çağrısı yaptı.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, 23 Ocak seçimlerinde sandıktan düzenin devamı çıkacağını, farklı bir sonuç beklemenin mümkün olmadığını belirterek, halkı seçimleri boykot etmeye çağırdı. İzcan, “Bizler, seçimleri boykot ederek, federal çözüm sürecinin yeniden başlatılmasına katkı koyabiliriz” ifadelerini kullandı.

# parti # ekonomi # milletvekili # Kıbrıs # seçim # kadın # ocak # Pazar # Partisi