Taykonotlar Çin Yeni Yılı'nı kutladı

Çin'in Shenzhou-13 isimli uzay istasyonundaki taykonotlar, Çin Yeni Yılı için geleneksel kutlamaları öncesi hazırlıklarını tamamladı. Çinli taykonotlar, ''Kaplan Yılı'' olarak geçen 2022 için tüm Çinli insanlara en iyi dileklerini ilettiler.

Çin'de Çin Yeni Yılı heyecanı yaşanıyor. 12 hayvanlı takvime göre ''Kaplan'' yılı olarak adlandırılan yeni yıla giriş öncesi uzayda da hazırlıklar tamamlandı.

Çin'in Shenzhou-13 uzay istasyonunda da Çinli taykonotlar kutlama öncesi geleneksel hazırlıklarını gerçekleştirdi.

Uzayda ilk kez Çin Yeni Yılı'nın kutlaması gerçekleşecek. Bu kapsamda, Shenzhou-13'teki üç mürettebat üyesi, Zhai Zhigang, Wang Yaping ve Ye Guangfu, uzay istasyonu çekirdek modülünü geleneksel Çin kağıdıyla süsledi. 3,5 aydır uzay gemisinde olan taykonotlar, Kaplan Yılı'nı kutlamak için üç dolgulu köfte yemeyi de planlıyor.

Çin Yeni Yılı öncesi uzaydan seslenen taykonotlar, Çin Merkez Televizyonu'nda 2022 Bahar Şenliği Galasını izleyeceklerini söylerken, tüm Çinli insanlara en iyi dileklerini ilettiler.

Çin, Shenzhou-13 uzay gemisini 16 Ekim'de fırlatmış ve üç astronotu ülkenin uzay istasyonunu inşa etmek için altı aylık bir göreve göndermişti.

# çin # uzay # astronot # çin merkez televizyonu # Çin Yeni Yılı # taykonot # bahar şenliği # kaplan yılı