''Rusya Kazakistan'ın müttefikidir''

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkesinde bastırılan Amerikancı kalkışma ile ilgili konuştu. Uluslararası soruşturmaları reddeden Kazakistan Cumhurbaaşkanı, kendi soruşturmalarını yürütebileceklerini söyledi. Rusya ile uzun vadeli anlaşmalar yapacaklarını açıklayan Tokayev, "Rusya Kazakistan’ın müttefikidir" dedi.

Kazakistan'daki Amerikancı kalkışma Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü sayesinde kısa sürede bastırıldı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkesinde bastırılan Amerikancı kalkışma sonrası ilk defa bir televizyon kanalına konuştu. Uluslararası soruşturmaları reddederek kendi soruşturmalarını yürütebileceklerini söyledi.

"RUSYA KAZAKİSTAN’IN MÜTTEFİKİDİR"

Tokayev, Khabar-24'e verdiği röportajında, şubat ortasında Moskova'yı ziyaret etmeyi ve Rusya ile uzun vadeli anlaşmalar imzalamayı planladığını söyledi.

Kazakistan Devlet Başkanı Tokayev, Khabar-24'e verdiği röportajında, şubat ortasında Moskova'yı ziyaret etmeyi ve Rusya ile uzun vadeli anlaşmalar imzalamayı planladığını ifade etti. Kazakistan ve Rusya arasındaki ilişkilerin her zaman çok yakın, yapıcı ve ortak gibi olduğunu şu sözle vurguladı:

- Rusya Kazakistan’ın müttefikidir.

Tokayev, Putin’in Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün güçlerini Kazakistan'a göndermeden önce herhangi bir ön koşul koymadığını belirtertti.

Barış gücü birliği, 2 Ocak'ta başlayan Amerikancı kalkışmaya karşı 19 Ocak tarihine kadar Kazakistan'da kaldı. Sakinliğin hakim olmasıyla ülkeden ayrıldılar.

# rusya # cumhurbaşkanı # ocak # kazakistan # Kasım # Kasım Cömert Tokayev