HDP'li Güzel sözlü savunmasını vermedi

PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Meclis Hazırlık Komisyonu’nun ikinci toplantısında sözlü savunmasını vermedi. Güzel, 2 Şubat’ta yapılacak komisyon toplantısında savunmasını verebilecek. Ancak o toplantıda da HDP’li bir milletvekilinin Güzel yerine savunma yapması bekleniyor.

Etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in fezlekeleri hakkında süreç işliyor.

Meclis Hazırlık Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hazırlanan iki ayrı fezleke için toplandı. 28 Ocak’a kadar yazılı savunmasını vermeyen Güzel'in bu toplantıda sözlü savunmasını vermesi gerekiyordu. Ancak Güzel, sözlü savunmasını yapmadı.

Hazırlık Komisyonu Üyesi HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Güzel’in yerine savunmasını vermek istedi. Ancak bu komisyon tarafından uygun bulunmadı.

Hazırlık Komisyonu, 2 Şubat Çarşamba günü saat 14’te HDP’li Güzel’in fezlekeleri için üçüncü toplantıyı yapacak. Güzel, bu toplantıda isterse savunmasını verebilecek isterse HDP'li bir milletvekiline savunmasını yaptırabilecek. 2 Şubat'taki toplantıda HDP’li bir milletvekilinin Güzel yerine savunma yapması bekleniyor.

Meclis Hazırlık Komisyonu Başkanı Ramazan Can basına kapalı yapılan ve yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Can’a Hazırlık Komisyonu’nun Karma Komisyon’a raporu ne zaman sunacağı soruldu. Hazırlık Komisyonu’nun 18 Şubat Cuma gününe kadar raporu Karma Komisyon’a sunması gerekiyor.

Ramazan Can yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Hazırlık Komisyonu üyesi talep etmişti. Onun uygun olmayacağı hem Hazırlık Komisyonu üyesi olup hem de savunma yapmasını komisyonu uygun görmedi. Çarşamba günü herhalde bir milletvekili arkadaşını görevlendirecekler. savunma hakkı kutsaldır. Biz yasal sürelerimizi verdik. Yasal süreler geçti ama savunma hakkı kutsaldır dedik. Çarşamba günü savunmayı alalım ondan sonra değerlendireceğiz.

Uzun süredir Genel Kurul ve komisyon çalışmalarına katılmayan HDP’li Güzel’e ulaşılıp ulaşılamadığı da Komisyon Başkanı Ramazan Can’a soruldu. Can açıklamasında, ''Biz resmi tebligatımızı yaptık. Hem TBMM.com.tr adresinden hem de bizzat danışmanından elden tebligat yapılmıştır.'' dedi.

Öte yandan HDP'li Güzel hakkında “Teröre finansman sağlama” suçundan hazırlanan yeni fezlekenin incelendiği ve kararda etkili olacağı öğrenildi. Yeni fezleke, Hazırlık Komisyonu’ndaki görüşmelere dahil edilmedi.

# pkk # diyarbakır # hdp # terör # meclis # batman # ocak # savunma # komisyon # fezleke # dokunulmazlık # Semra Güzel # Meclis Hazırlık Komisyonu # Ramazan Can # Volkan Bora # Mehmet Rüştü Tiryaki