''Terör örgütlerinin yapılarını darmadağın ettik''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatı ile ilgili konuşan Ömer Çelik, ''Demokrasimizi tehdit eden, vatandaşlarımızın hayatına kast eden terörle mücadele devam edecektir.'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi.

Genel merkez binasındaki toplantıda konuşan Ömer Çelik'in gündeminde, terör operasyonları, Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti, Ermenistan ile normalleşme süreci ve Sedef Kabaş vardı.

Dün gece Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen Kış Kartalı Harekatı ile ilgili konuşan Ömer Çelik, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi:

Türkiye'nin en güçlü bir şekilde terörle mücadelesi devam ediyor. Terörle mücadelenin vatandaşın hayatına yaptığı katkıları o illerdeki milletvekillerimiz ifade ettiler.
Dün gece Kış Kartalı harekatıyla terör örgütlerinin yapılarını darmadağın ettik. Bugün de yeni operasyonumuz başladı. Demokrasimizi tehdit eden, vatandaşlarımızın hayatına kast eden terörle mücadele devam edecektir. Sınır ötesi operasyonlar olduğunda kara propaganda yapıyorlar.
Biz Türkiye Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Anlaşmasından doğan meşru haklarını kullanmaktadır. Komşu devletlere de şunu söylüyoruz: Orada terör örgütü yapılanması devam ettiği için mecburen bu operasyonları yapmak durumunda kalıyoruz. Asla onların hukuki haklarına bir girişim değildir. Tamamen terör örgütlerine karşı mücadele yapıyoruz ve hukuk temelinde gerçekleşmektedir.

CUMHURBŞKANI ERDOĞAN'IN UKRAYNA'YA ZİYARETİ

Ömer Çelik'in gündeminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Ukrayna'ya gerçekleştireceği ziyaret de vardı. Ziyaretin büyük önem taşıdığının altını çizen Sözcü Çelik açıklamasında şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımız yarın Ukrayna'ya ziyaret gerçekleştirecek. Hem Türkiye Ukrayna ilişkilerinin 30. yılı hem de Rusya -Ukrayna ilişkileri kapsamında ziyaret büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı hem Ukrayna tarafıyla hem Rusya tarafıyla açıkça konuşabilen bir lider olarak inisiyatif alacak. Mesele Rusya AB, Rusya NATO, Rusya ABD arasında gerilime dönüştü.

ERMENİSTAN İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Ömer Çelik, Ermenistan ile normalleşme süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. İki ülke arasında uçuşlarının başlayacağını ifade eden Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

Ermenistan'la Türkiye arasında uçuşlar başlıyor. Diasporanın iki ülkenin ilişkilerini zehirleyen çabası Türkiye tarafından uzun müddet mücadeleyle karşılık buldu. Ermeni diasporası ile mücadelemiz oldu. Türkiye bir barış devleti olduğunu ortaya koymuştur. Umarız ki uçuşlar başladıktan sonra başka provokasyonlar ortaya çıkmaz. Bu hem bölge için gereklidir.

CHP'Lİ KADIN MİLLETVEKİLLERİNİN SEDEF KABAŞ ZİYARETİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li kadın milletvekillerinin, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan hapis cezası alan gazeteci Sedef Kabaş'ı ziyaret etmesine de tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret söylemini beslemenin nefret siyaseti olduğunun altını çizen Ömer Çelik şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımıza yapılan asla kabul edilmeyecek hakaretler için CHP deseydi ki, "Evet biz muhalifiz ama kimse kimseye hakaret etmemelidir" işte bunu deseydi kendilerini ayrıştıracaklardı. Fakat muhalefeti siyasi argümanlarla yapmak arasında büyük açık var. Türkiye Cumhuriyetinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret söylemini beslemek nefret siyasetidir. Bir nefreti destekler gibi bu ziyareti yapmak, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
# chp # abd # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # ak parti # suriye # terör # cumhurbaşkanı # gazeteci # terörle mücadele # son dakika # nato # Ömer Çelik # avrupa birliği # kış # Birleşmiş milletler # Ermenistan # cumhur ittifakı # hukuk # sedef kabaş # kış kartalı