HDP Atatürk ve Cumhuriyet'i hedef aldı

PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP’nin 29 Ocak'ta yaptığı Parti Meclisi toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede sözde Kürt sorununun çözümü için PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kendi fikirlerini kamuoyu ile paylaşmasının önünün açılması gerektiği belirtildi. ''Sayın'' ifadesi kullanılan Öcalan’ın serbest bırakılmasının istendiği bildirgede Atatürk ve Cumhuriyet de hedef alındı.

PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP, PKK ile bağını gözler önüne sermeye devam etti. PKK elebaşının serbest bırakılmasını istedi, Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığını sürdürdü.

HDP, Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında 29 Ocak’ta Parti Meclisi toplantı yaptı. Toplantının sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede sözde Kürt sorununun çözümü için PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kendi fikirlerini kamuoyu ile paylaşmasının önünün açılması gerektiği belirtildi. PKK elebaşı Öcalan’a ''Sayın'' denilen bildirgede Öcalan’ın İmralı’da tecritte olduğu iddia edildi. Öcalan’ın serbest bırakılması da istendi:

- Vakit kaybetmeksizin İmralı’daki mutlak tecridin kaldırılması ve Kürt Sorununun çözümü için Sayın Öcalan’ın kendi fikirlerini kamuoyu ile paylaşmasının önünün açılması gerekmektedir.

Bildirgede Atatürk ve cumhuriyet de hedef alındı."İnkârı, siyasetsizliği ve baskıyı esas alan 90 yıllık Cumhuriyet politikaları, farklı isimler altında sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin terörle mücadelesi de bildirgede ''Savaş ve çatışma politikaları'' olarak tanımlandı.

Bildirgede HDP, üçüncü yolu güçlendirmeye yönelik ittifak çalışmalarını sürdürdüğünü de kaydetti. ''Mücadele birliğini sağlayarak 3’üncü yolun genişletilmesinde ittifak çalışmaları tarihi önemdedir'' ifadeleri bildirgede yer aldı.

Bildirgede terör odağı haline geldiği gerekçesiyle HDP hakkında açılan kapatma davasına da değinildi. ''Kapatma ve kumpas davalarına karşı hep birlikte mücadele edeceğiz.'' denildi.

# türkiye # atatürk # pkk # hdp # terör # meclis # hdp kapatılsın # abdullah öcalan # ocak # hdp pkk # bildirge