Üsküdar'da 3 katlı binada patlama

Üsküdar'da 3 katlı bir binada patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilirken patlama sonrası yaralanan 4 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde 3 katlı bir binada şiddetli bir patlama meydana geldi.

Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'taki binada meydana gelen patlama, binanın en üst katında gerçekleşti.

Bölgedeki ilk belirlemelere göre patlama sonrası 4 kişi yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

2 YARALININ DURUMU AĞIR

Patlaması sonrası olaya ilişkin Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'den açıklama geldi.

Teknik ekiplerin verdiği ilk bilgiye göre patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu söyleyen Demiryürek, patlamanın etkisiyle binanın duvarlarının dışa doğru çöktüğünü, kolonların şimdilik ayakta durduğunu belirtti.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Öndeki binalar dahil, bu binaları boşaltmış durumdayız. İlk belirlemelere göre 4 yaralı var. İtfaiye ekipleri şu anda binanın içinde ama ihtiyatlı çalışmak durumundayız. Şu ana kadar başka yaralıya ulaşılamadı. Yaralılardan ikisinin durumu nispeten hafif, diğer ikisinin daha ağır. Hastaneye intikalleri sağlandı. 112, İGDAŞ, Üsküdar Belediyesi teknik ekipleri olay yerinde.

Durumu ağır olan 2 kişinin, patlama sırasında evde bulunduğunu ifade eden Demiryürek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Olay yerine geldiğimde ben de gördüm patlamanın etkisiyle binanın üst katından aşağı düşmüş bir vatandaşımız. 6 itfaiye personeli, ihtiyatlı bir şekilde binada başka kimsenin olup olmadığını kontrol ediyor. Nüfus Müdürlüğü ekiplerimiz de bizdeki bilgiler üzerinden binada yaşayan vatandaşlarımıza telefonla ulaşarak binada olup olmadıklarını teyit ediyorlar.

Öte yandan itfaiye ekiplerinin binadaki enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, polis ekipleri de binada ve patlamanın meydana geldiği dairede inceleme başlattı.

Çevik kuvvet ekipleri de patlamanın meydana geldiği sokakta geniş güvenlik önlemi aldı.

# İstanbul # sağlık # istanbul # hastane # açıklama # patlama # yangın # yaralı # son dakika # doğal gaz # belediye # sağlık ekipleri