Vatandaş ucuz elektrik istiyor

Elektrikte yüzde 130'a varan yüksek zam faturaları 4-5 katına çıkardı. Tepki gösteren vatandaş, esnaf ve sanayici enerjiyi kamu eliyle almak istiyoruz diye haykırdı. Elektrik dağıtımında kamulaştırma programını Türkiye'nin gündemine Vatan Partisi soktu. Son olarak Üretim Devrim kurultaylarında kamulaştırma programı dile getirildi. Vatandaşın desteğini alan bu program, zamların arttığı dönemde 1. gündem maddesi oldu.

Elektrik faturaları gelen zamlarla cep yaktı. Yurttaş çözüm olarak Vatan Partisi'nin "elektrik dağıtımı kamulaştırılsın" programına sarıldı.

Yüzde 130'a varan zam giderlere olumsuz yansıdı. İşletmeler çalışan sayısını azaltmaya başladı ya da küçülmeye gitti.

Vatandaş tepkisini özel elektrik şirketleri önünde haykırdı.

Kimi de kabarık gelen elektrik faturasını yaktı.

Çözümü Vatan Partisi yıllar önce programında ilan etti. Elektrik dağıtımının kamulaştırılması gerektiğini açıkladı. Bu program yurdun dört bir yanında yapılan Üretim Devrim Kurultaylarında vatandaşa anlatıldı.

Dalga dalga yayılan elektrik dağıtımında  kamulaştırma çağrısı halkta heyecan yarattı.

Yurttaş ucuz elektrik kullanmak istiyor, giderlerine bir de özel şirketlerin yükünü eklemek istemiyor.

Artan eylemlerle birlikte Vatan Partisi programını herkese ulaştırmak için seferberlik başlattı. İl ve ilçelerde elektrik dağıtımı kamulaştırılsın, ucuz elektrik verilsin talebiyle çalışmalar yürütülecek.

# vatan partisi # zam # elektrik # üretim # Vatan # Partisi # kamulaştırma # elektrik faturaları # Elektrik Dağıtım Şirketleri # elektrik şirketleri # ucuz elektrik # elektrik dağıtımı kamuyaştırılsın