Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olabilecek mi?

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde yeniden aday olmasında hukuki tartışma olmadığını söyledi. Şentop, Erdoğan'ın adaylığı konusunda hukuki bir çalışma yayınlayacağını belirtti. Meclis Başkanı 23 Nisan’da yapılacak etkinlikleri de 7 maddede açıkladı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aday olup olmayacağına dair tartışmaları değerlendirdi. Meclis'in açılışının 102'inci yılı kapsamında yapılacak etkinlikleri açıkladı.

Şentop, Meclis’te parlamento muhabirleriyle bir araya geldi. Yeni hükümet sistemindeki "2 kez aday olunabilir" düzenlemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni seçimde aday olamayacağı iddialarına yanıt verdi:

- İkinci kez adaylık söz konusu. Hukuki boyutuyla ilgili olarak bir akademik çalışmayı ben yayınlayacağım. Ama konuyla ilgili hiçbir hukuki sorun olmadığını, yapılan tartışmaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim.

Şentop, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’li Hüda Kaya’nın Cumhurbaşkanı’nın koronavirüse yakalanmasıyla ilgili yaptığı paylaşıma da tepi gösterdi:

- Bazı kendini bilmezlerin bu konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmeler insanlıkla bağdaşmamaktadır.

Diğer yandan Şentop, Meclis’in kuruluşunun 102’nci yılında ulusal ve uluslararası düzeyde yapılacak etkinlikleri de açıkladı. 7 maddelik etkinlik programı kapsamında 23 Nisan’da şarkı, resim satranç gibi yarışmalar yapılacak:

- Türkiye'nin her yerinden gelen 102 çocuğu misafir edeceğiz. 23 Nisan Çocuk Şarkısı yarışması düzenleyeceğiz. İklim, geri dönüşüm, çevre bilinci, afet yönetimi, yapay zeka temalarında stantlar açmayı planlıyoruz. Türkiye Çocuk ve Gençlik Buluşmaları Satranç Turnuvası, ikincisinin ise TBMM Kupası Satranç Turnuvası yapacağız.

# türkiye # erdoğan # pkk # ak parti # hdp # cumhurbaşkanı # tbmm # cumhurbaşkanlığı # twitter # aday # seçim # mustafa şentop # tayyip erdoğan # gençlik # tbmm başkanı # hüda kaya # 2023 # adaylık