Konut fiyatlarında rekor artış

Konut fiyatı artışı durdurulamıyor. Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları 2021 Aralık'ta aylık bazda yüzde 7,9, yıllık ise yüzde 59,6 oranında arttı. Tarihinin en sert artışı görüldüğü konutta geçen aya göre fiyat İstanbul'da yüzde 9,3, Ankara'da yüzde 8 ve İzmir'de yüzde 7,3 artış gösterdi.

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Melik Nacar

Merkez Bankası 2021 Aralık ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi'ni açıkladı. Rapor, konut fiyatlarındaki artışın rekor tazelediğini ortaya koydu.

Buna göre, konut fiyatları 2021 Aralık’ta aylık yüzde 7,9 artarken yıllık artış yüzde 59,6 oldu. Böylelikle, endeks tarihinin en sert artışı kaydedilmiş oldu.

Aralık ayında konut fiyatlarında reel yani enflasyondan arındırılmış artış oranı yüzde 17,9 olarak açıklandı.

Üç büyük il için konut fiyatlarındaki aylık artışa bakıldığında aralıkta bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 9,3, Ankara'da yüzde 8 ve İzmir'de 7,3'lük artış görüldü.

Yıllık artış ise İstanbul'da yüzde 63, Ankara'da yüzde 55,7, İzmir'de yüzde 58,3 yükseldi.

Konut fiyatlarındaki kasım ayında da rekor seviyeye yükselmişti. Kasımda aylık artış yüzde 9, yıllık artış yüzde 50,5 ve enflasyondan arındırılmış artış oranı ise yüzde 19,7 olmuştu.

# izmir # istanbul # ankara # erdoğan # ekonomi # haber # Konut # Merkez Bankası # rapor # Aralık # konut fiyatları # Konut fiyat endeksi