''3600 ek göstergede önemli adım atacağız''

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge için taraflar arasında önemli bir toplantı yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ek göstergede beklentileri karşılayacak adımların atılacağını belirtti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da göstergeden tüm kamu görevlilerinin faydalanması konusundaki taleplerini Bakan Bilgin’e iletti.

Taraflar 3600 ek gösterge için bir araya geldi, talepler konuşuldu, görüşme takvimi belirlendi.

Memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge için 16 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda önemli bir toplantı yapıldı. Toplantıya Bakan Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet katıldı. Bir sonraki toplantının 16 Mart'ta yapılması kararlaştırıldı.

Basına açık bölümde açılış konuşmasını yapan Bakan Bilgin, bu yıl içinde 3600 ek göstergenin hayata geçeceğini söyledi. Bilgin, adil bir çalışma yapacaklarını belirtti:

Kamu çalışanlarımızın 3600 ek gösterge ile adil şekilde beklentilerini karşılayacak kararlılıktayız. Komisyon birkaç toplantı içinde adil çözüm olacağına dair şimdiden kanaatimi belirtmek isterim.

Bakan, sözleşmeli personellerin kadroya alımı konusunda da adımlar atılacağını ifade etti:

Sözleşmeli personeller. Onu da çözeceğiz. Bu yıl ekonomide yaşanan dalgalanmalar karşı sosyal kalkan oluşturma maksadıyla hareket ediyoruz.

''GÖSTERGEDEN TÜM KAMU GÖREVLİLERİ FAYDALANSIN''

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da 3600 ek göstergeden sadece belirli meslek gruplarının değil tüm kamu görevlilerinin faydalanması konusundaki taleplerini dile getirdi:

Kararımız nettir. 3600 ek göstergelerin düzenlemesinde geniş çerçeve ortaya koyduk.
# güvenlik # Kamu # 3600 ek gösterge # bakan # toplantı # meslek # Ali Yalçın # vedat bilgin # 16 Şubat # memur # çözüm # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # memur emeklisi