Ulusal Kanal'a Azerbaycan'a desteği için teşekkür plaketi

Hocalı Katliamı’nın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen Hocalı Şehitlerinin acısı hala taze... Yaşanan trajediyi dünyaya duyurma çabası da yıllardır devam ediyor. Hocalı Katliamını dünyaya duyurmak için yeni bir etkinlik daha başlatıldı. Yeni kampanyanın adı '' Hocalı için paylaş''. Kampanyanın tanıtım İstanbul'da gerçekleşti. Programda, Ulusal Kanal’da Karabağ Zaferi'ne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Hocalı katliamının 30. Yıl dönümünde ''Hocalı İçin Paylaş'' adlı uluslararası sosyal medya kampanyası düzenlendi.

''Hocalı için paylaş'' sosyal medya kampanyası, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tanıtıldı.

Organizasyon, Azerbaycan Yeni Çağ Medya Grubu ile İstanbul Üniversitesi Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu tarafından düzenlendi.

Programda, Karabağ Zaferi sürecinde Azerbaycan'a destek veren Türk basın kuruluşlarına da teşekkür plaketleri verildi

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, TRT Haber Haber Koordinatör Yardımcısı Sabri İşbilen, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk de plaket alan isimler arasında yer aldı.

Etkinliğe, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdizade başta olmak üzere Azerbaycanlı milletvekilleri ve akademisyenler.

Etkinlikte konuşan Azerbaycan Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, kampanyanın hedefini açıkladı:

- Bu kampanyadaki maksadımız Hocalı'ya adalet kampanyasına destek amaçlıdır. Sosyal medyada özellikle Twitter'da Hocalı'nın gündeme gelmesini, dünya kamuoyunun dikkatini çekmesini amaçladık.

Vatandaş Dayanışması Partisinin genel başkanı Sabir Rüstemhanlı Hocalı Katliamı’nda yaşanılanları anlattı.

# Azerbaycan # trt # ulusal kanal # türk # destek # twitter # dünya # Ulusal # TRT Haber # sinan sungur # basın # kanal # hocalı katliamı # Karabağ zaferi # hocalı