Perinçek'in tespitini ABD itiraf etti

Amerika'nın dolar saltanatının çöküşünü ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powel itiraf etti. Powel dünyada birden fazla rezerv para birimi olabileceğini" söyledi. FED Başkanının açıklamasına Vatan Partisi'nden değerlendirme geldi "ABD saf dışı kaldığını kabul ettiğini vurgulayan Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, doların rezerv para olma özelliğini kaybettiği döneme giriyoruz." dedi.

Vatan Partisi’nin yıllardır söylediği Dolar saltanatı çöküyor tespitini sonunda ABD'nin kendisi de itiraf etti.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell birden fazla rezerv para birimi olabilir açıklaması yaptı.

Amerikan hegemonyasının çöküşünün itirafını değerlendiren Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, ABD'nin saf dışı kaldığını kabul ettiğini söyledi:

- Dünyada başka rezerv para yok mu var avro da var ama başkan aslında diyor ki bizi de saf dışı bırakmayın dolar bir kenarda kalsın.

Topkurulu, Amerika'da enflasyonun kontrolden çıkmasının doların rezerv para olma özelliğini kaybetmesi anlamına geldiğini de vurguladı:

- Amerika’da enflasyonun kontrolden çıkmış olma ihtimali var. Dolarda değer kaybı var. İstikrar kalmazsa da o rezerv para olmaktan çıkar. Onun için silahlı gücü olan Amerika’nın parası rezerv olarak kabul ediliyordu. Eğer Amerika’da enflasyon kontrolden çıkarsa dolarda rezerv para olmaktan çıkar.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle 1 trilyon dolarlık dolar hareketliliğinin piyasadan çekileceğine dikkat çeken Hakan Topkurulu, Rus- Türk ticaretinde Rublenin konuşulduğunu söyledi. Vatan Partisi Ekonomi siyasetleri bürosu başkanı "Doların rezerv para olma özelliğinin kaybedildiği döneme girildüğini vurguladı.

# abd # Para # rusya # amerika # FED # vatan partisi # ekonomi # türk # enflasyon # Doğu Perinçek # Vatan # rus # rezerv