İBB borç batağında

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 30 milyar artarak, Ocak sonu itibarıyla 58 milyar liraya yükseldi. AK Parti İBB Meclis Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu yönetiminin gerçekleri halktan gizlediğini, İBB’nin borç batağında olduğunu söyledi.

CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, borç batağında olduğu açıklandı. İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, belediyenin, İBB’nin borcunun 30 milyar artarak 58 milyar liraya yükseldiğini söyledi:

- Hatta şu anda meclis’te 2,5 katrilyon borç talebi var. Bekliyor. İBB’nin geldiği günden bu yana başladığı, İstanbul’un geleceğine katkı sunacak, para harcayacak bir tane projesi var mı, yaptığı? Yok. Geçmiş borçlardan, ben şu borcu ödedim dediği var mı?

Göksu, AK Parti Avcılar İlçe Örgütünce düzenlenen “yerel yönetimler” konulu panelde konuştu. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, halka gerçekleri anlatmadığını söyledi. İBB’nin bütçesi ve harcamalarına dair dikkat çeken bilgiler verdi:

- İstanbul büyükşehir belediyesi her gün, 84 trilyon para harcamış… Her gün… 2021 yılında… Depreme ayırdığı bütçe 492 trilyon, reklama ayırdığı bütçe 849 trilyon

Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun İBB'nin borçlanma limitini aştığını, belediyenin borç batağında olduğunu belirtti. “Peki nereye gidiyor bu para?” diye sordu:

- Peki şunu sormayacak mıyız; günde 84 trilyon para harcadın ama borç düşmedi, bir tane projen yok, bu 84 trilyon lirayı nereye harcadın, nereye gitti?

# deprem # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # chp # ak parti # parti # meclis # borç # tevfik göksu