Neo-Naziler sözde manifestoyla poz verdi

CIA tarafından eğitilen Azak Taburu Müslüman ve Türk düşmanı faşist Tarrant’ın sözde manifestosuyla poz verdiği görüntüleri paylaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in kolladığı neonazi grubunun elindeki sözde manifestoda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da "ölüm listesinde" yer alıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in kolladığı neonazi Azak Taburu, Müslüman ve Türk düşmanı faşist Tarrant’ın manifestosunu elinden düşürmüyor.

CIA tarafından eğitilen Azak Taburu Tarrant’ın manifestosu ile poz verdi. Sözde manifestoda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da "ölüm listesinde" yer alıyor.

Tarrant, Türklerin ancak Boğazların doğu yakasında yaşayabileceğini, eğer Batı’ya “Konstantinapol’e” geçmeye kalkarlarsa “hamamböceklerinin öldürülerek topraklarından sürüleceğini” söylüyor. Ayrıca İstanbul’un Avrupa yakasındaki başta Ayasofya olmak üzere tüm camilerin ve minarelerin yok edileceğini ileri sürüyor. Tarrant, davalarının başarıya ulaşması için hazırladığı suikast listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da sayıyor.

2019 Mart’ında Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında 51 Müslümanı katleden Brenton Harrison Tarrant’ın Ukrayna’da yarattığı geniş neonazi hayran kitlesinin fotoğrafı paylaşıldı.

Azak Taburu’nun siyasi uzantısı Ulusal Muhafızlar Partisi’nin lideri Andriy Biletski’nin, Çeçen savaşçılara karşı kurşunlarına domuz yağı sürmesi de grubun Müslüman düşmanlığının kanıtlarından.

AZAK TABURUNU KİM EĞİTİYOR?

Azak Taburu, ABD’nin doğrudan yönettiği 2014 Maidan Darbesi sırasında sokakları terörize eden gruplardan oluşturuldu. ABD, Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland aracılığıyla neonazi grupları bir araya getirdi. Darbe sırasında Ukrayna’nın İçişleri Bakanı yapılan Arsen Avakov bu grupları, güvenlik güçlerinin resmi parçası haline getirdi.

Ukrayna’nın ABD’yle yaptığı anlaşmalar sonucunda da neonazi Azak Taburu, askeri uzmanlar tarafından eğitildi ve yapılan askeri yardımlarla donatıldı.

BIDEN'DEN AZAK TABURU RAPORU TALİMATI

The Washington Post'un haberine göre Biden yönetimi, olası bir Rusya saldırısında CIA’nın Ukrayna direnişi için bu grupların nasıl kullanılacağına dair bir rapor hazırlama talimatı verdi.

Ukrayna İstihbarat Servisi, 2020 Haziran’ında Kiev ve Harkov’da Tarrant takipçisi bir neonazi hücre yapılanmasının evlerine baskın yapıp çok sayıda silah ve patlayıcı malzemesi ele geçirdi.

# abd # rusya # Ukrayna # erdoğan # cumhurbaşkanı # Devlet # batı # Biden # Ulusal # rapor # washington post # mart # Zelenskiy # neo nazi # harkov # manifesto # Brenton Harrison Tarrant # arsen avakov # Victoria Nuland # azak taburu