Kar yağışı İstanbul'da hayatı olumsuz etkiliyor

İstanbul'da 4 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Buzlanma nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı, birçok noktadaki otobüs seferlerinde değişiklik oldu.

İstanbullular Mart ayında kar gördü, hava sıcaklığı eksi dereceye kadar düştü. Yer yer kar kalınlığı 20 santimetreye kadar çıktı.

Kar yağışı, 10 Mart'tan bu yana aralıklarla devam ediyor. Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı bölgelerde hayat olumsuz etkilendi.

Buzlanma nedeniyle araçlar gitmekte zorlanırken, birçok noktadaki İETT seferleri iptal edildi, bazı hatlarda da güzergah değişikliğine gidildi.

Trafikte pazar günü sakinliği yaşanırken D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu gibi ana yollar ve arterler açık, ara sokaklarda araçlar kontrollü ilerledi.

Maltepe Başıbüyük yolunda bir İETT otobüsü ara sokakta kayarak yol kenarındaki ağaca çarptı. Kısa süreli elektrik kesintisinin ardından belediye ekiplerince budanan ağaç yerinden kaldırıldı. 2 otomobilde de hasar meydana geldi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok sürücü özel aracı yerine toplu taşımayı tercih etti.

Gaziosmanpaşa'da Emrah ve Gözde Kuas çifti, yoğun kar nedeniyle araçlarını park ettikleri yerden çıkaramayınca çareyi kızağa binmekte buldu.

İstanbul Havalimanı'ndan kalkışlı ve varışlı toplam 163 sefer de iptal edildi.

Bu görüntüler de İstanbul Kartal'da çektirdi. Bir grup, soğuk havaya ve kara aldırış etmeden kendilerini Marmara Denizi'nin serin sularına bıraktı.

Kar yağışının beyaza bürüdüğü Ayasofya, Sultanahmet ve Eminönü havadan görüntülendi. Ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Bağcılar ilçesinde de vatandaşın kar sevinci kameralara yansıdı. Kimi kartopu oynadı, kimi de halay çekti.

# İstanbul # istanbul # meteoroloji # kar # avrupa # soğuk # Otobüs # sefer # minibüs # mart