AK Parti'den Macron'a NATO sitemi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Rusya'nın Ukrayna harekatı ile ilgili açıklama yaptı. Rusya’nın harekatını işgal olarak tanımlayan Çelik, "Kırım işgal edildiğinde gerekli tepki gösterilseydi bugün bu tablo olmayacaktı" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a da NATO siteminde bulunan AK Parti Sözcüsünün gündeminde iç siyasette yaşanan tartışmalar da vardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 15 Mart’ta partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklama Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İç ve dış siyasetteki tartışmaları değerlendirdi. Ömer Çelik, ''Ne Avrupa demokrasisinin tarihini Türkiye olmadan yazabilirsiniz ne de Avrupa kıtasının geleceğini Türkiye olmadan şekillendirebilirsiniz.'' dedi.

Çelik, Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’da başlattığı operasyona yönelik de değerlendirmelerde bulundu.

- Ukrayna savaşında birtakım değerlerin ne kadar kırılgan olduğu görüldü. Demokrasinin zedelenmesinde sadece belli devletlerin buna karşı çıkmasının ne kadar tehlikeli olduğu ortaya çıkmıştır. Kırım işgal edildiğinde gerekli tepki gösterilseydi bugün bu tablo olmayacaktı.

AK PARTİ'DEN MACRON'A NATO SİTEMİ

Ak Parti Sözcüsü, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a da NATO siteminde bulundu.

- Macron örneğinde gördüğünüz gibi haddi olmadığı halde Türkiye'nin NATO üyeliğini sorguladı. Sonra NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir. NATO'nun doğu kanadını güçlendirmeliyiz" dedikleri şeyin Türkiye olduğunu bilmiyorlar mı? Bütün bunlara rağmen Türkiye'ye ambargo çabası trajiktir.

KILIÇDAROĞLU'NA DİYARBAKIR TEPKİSİ

Çelik’in gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’daki temasları da vardı.

- Anneler ayağa çağrılmaz, annelerin ayağına gidilir. Diyarbakır Anneleri'nin ayağına gitmek şereftir. Onlar bu memleketin değerleri için kendi evlatlarına sahip çıkan, terör örgütünden evlatlarını isteyen, bu insani, annece tavrı ortaya koyan insanlar.
# chp # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # ak parti # diyarbakır # operasyon # parti # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # avrupa # nato # Ömer Çelik # Macron # diyarbakır anneleri # kırım # mart