Yurt genelinde Nevruz coşkuyla kutlandı

Türk tarihinin önemli günlerinden biri olan Nevruz bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nda dans gösterileri yapıldı, nevruz ateşi yakıldı, örs üzerinde demir dövüldü. Coşkulu kutlamalarda 5 bin yıllık Türk gelenekleri yaşatıldı.

Baharın müjdecisi ve Türk kimliğinin ortaya çıkışının simgesi olan Nevruz Bayramı tüm yurtta kutlandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan program ve etkinliklere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kayseri'de Nevruz kutlaması, Erciyes Üniversitesinde yapıldı.

Etkinliğe yöresel kıyafetler ile katılan Türk Cumhuriyetleri öğrencileri, türküler söyledi ve ülkelerine ait halk oyunlarını sergiledi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin de, Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda düzenlenen kutlama programına katıldı. Vali Bilgin, Nevruz Bayramı’nın Türk milletinin yükselişi ve gelişimi için özel bir gün olduğuna dikkat çekti.

Trakya Üniversitesinde de Nevruz Bayramı kutlamaları yapıldı. Öğrenciler ve akademisyenler demir dövdü, yumurta tokuşturuldu.

Nevruz ateşinin üzerinden atlanmasının ardından dans gösterisiyle devam eden programa katılanlara pilav ve tatlı ikram edildi.

Türkmenistan ve Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçileri de Başkentteki "Nevruz Bayramı" etkinliğine katıldı.

TÜRKSOY ile Etimesgut Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen programda, Büyükelçiler Amanlıyev ile Ömüraliyev nevruz ateşi yaktı, çekiç ile örs dövdü

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatıi le Etimesgut Belediyesinin katkılarıyla Türk Tarih Müzesi'nde düzenlenen program, katılımcı ülkelerin milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

15 ülkenin sanatçıları ülkelerine ait şarkılar söyledi, sanat topluluğu da yerel danslar sahneledi.

Niğde, Kırşehir, Kayseri, Yozgat ve Sivas'ta da Nevruz Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edilmişti. Bursa'da "Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri ise nevruzla başladı

Resmi törenle başlayan, Demir dövülmesi ve ateş üzerinden atlanmasıyla devam eden kutlama, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.
Batman Belediyesi ile Petrolkent Gençlik Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12 Mart Nevruz Bayramı etkinliğinde, Vali Hulusi Şahin tarafından nevruz ateşi yakıldı.

Gençlerin katıldığı nevruz etkinliğinde yumurta tokuşturuldu, halaylar çekildi.

# ankara # türk # tarih # kutlama # Nevruz Bayramı # Kırgızistan # mart # nevruz